Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık Garanti Bankası yurt dışında 1.1 milyar tutarında borçlandı... - Para Haberleri

        Rahim AK / HABERTÜRK

        Garanti Bankası yurtdışından 21 yıl vadeli, toplamda 1.1 milyar dolar tutarında borçlandı. Cari açığın sorun olduğu bir dönemde Türk bankalarının uzun vadeli borçlanmasının önemine değinen Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, “Kısa vadeli sermaye haraketlerinin olduğu bir dönemde cari açığın kaliteli finansmanı için uzun vadeli borçlanmak çok önemli.

        Türk bankaları yurtdışından uzun vadeli ve uygun maliyetlerle borçlanabiliyor. Bu da cari açığın finansmanını sorun olmaktan çıkarıyor. 21 yıllık borçlanma da uygun maliyetli ve uzun vadeli olarak gerçekleşti” dedi.

        EN UZUN VADE UNVANI

        Özen 21 yıllık sürenin bugüne kadar bir Türk bankası veya özel sektörü tarafından gerçekleştirilen en uzun vadeli borçlanma olduğunu sözlerine ekledi. Garanti’den KAP’a yapılan açıklamada, “Bankamız havale akımlarına dayalı gelecekteki nakit akışı işlemi ve hazine finansmanı işlemi de dahil olmak üzere yapının gerektirdiği diğer işlemleri gerçekleştirmek suretiyle finansman sağlamıştır” denildi.