Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Yurtiçi Tatil Fırsatları doğa turizminin ön plana çıkması, Trabzon'u cazibe merkezi haline getirdi. - Turizm Haberleri

        Deniz, kum, güneş üçlemesinin yanında son yıllarda doğa turizminin ön plana çıkması, Trabzon'u cazibe merkezi haline getirdi. Kasım ayı itibariyle ildeki müzeleri 2 milyonu geçkin turist ziyaret etti.

        Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon'da bu yıl ocak-kasım döneminde müze ve ören yerlerini ziyaret eden turist sayısında geçmiş yıllara oranla önemli yaşandığını belirtti. Başta Sümela olmak üzere, diğer ören yerleri ve müzeleri ziyaret edenlerin geçtiğimiz yıla oranla yüzde 30 arttığını vurgulayan Öz, "İlimizdeki müzeleri kasım ayı itibariyle 1 milyon 762 bin 875 yerli, 672 bin 709 yabancı olmak üzerene toplam 2 milyon 435 bin 584 kişi ziyaret etti" dedi.

        ARAP TURİSTLERDEN YOĞUN İLGİ

        Trabzon'a son yıllarda Arap turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Öz, şöyle devam etti:

        "Bu yılın kasım ayı itibariyle yaklaşık 187 bin Arap turist ilimizi ziyaret etti. Riyad-Trabzon arası direkt uçak seferleri ile önümüzdeki yıllarda bu artış devam edecektir. Trabzon'un en etkin turizm modeli kuşkusuz kültür turizmidir. Son yıllarda deniz, kum, güneş üçlemesinin yanında insanlar artık doğa turizmine de büyük önem vermeye başladı. Bu bakımdan Doğu Karadeniz cazibe merkezi olmaya başlamıştır. İlimiz, doğal güzellikleriyle Arapların yoğun ilgisini çekiyor. Trabzon, tarihsel, kültürel ve doğa kaynakları açısından büyük bir potansiyele ve zenginliğe sahip."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ