Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Yurtiçi Tatil Fırsatları Bitlis'in Nurs ve Gayda köyleri inanç turizmine kazandırılacak - Turizm Haberleri

        Bitlis'in Hizan ilçesinde bulunan Seyyid Sıbğatullah el Arvasi'nin (Gavs-ı Hizani) türbesinin bulunduğu Gayda köyü ve büyük İslam alimi Bediüzzaman Sait Nursi'nin doğduğu köy olan Nurs köyleri inanç turizmine kazandırılacak.

        Kırsal turizm alanı kapsamında Hizan ilçesindeki inanç turizmine, tarihi ve kültürel alanlarına yatırımlar yapılacağını belirten Hizan Kaymakamı Sedat İnci, yapılacak çalışmalar ile alakalı araştırmalar yapmak üzere Gayda ve Nurs köylerini ziyaret ettiklerini, yapılan ziyaretler neticesinde bir çalışma raporu hazırlanacağını söyledi.

        Kaymakam İnci, Gayda ve Nurs köyünün özellikle inanç turizmi açısından yüksel potansiyele sahip olduğu ve bu alanda yoğun çalışmalar yapılacağını belirtti. Bediüzzaman Said-i Nursi'nin doğum yeri olan Nurs köyünün yılda yaklaşık 80 bin, Seyyid Sıbğatullah el Arvasi'nin(Gavs-ı Hizani) türbesinin bulunduğu Gayda köyünün ise yılda yaklaşık 50 bin ziyaretçi aldığını belirten Kaymakam Sedat İnci, "Ancak konaklama imkanlarının yetersiz olması sebebiyle gelen ziyaretçiler aynı gün dönüş yapmak zorunda kalıyorlar. Özellikle konaklama alanında yapacağımız çalışmalarda Nurs ve Gayda köylerimizin tarihi dokusuna zarar vermeden atıl durumda bulunan binaların onarımı yapılarak İnanç turizmine kazandırmayı amaçlıyoruz. Yapacağımız bu çalışmalarla özellikle Bediüzzaman Said-i Nursi'nin doğum yeri olan Nurs köyümüzü inanç turizminin merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ