Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Yurtiçi Tatil Fırsatları Diyarbakır Surları'nın UNESCO Dünya Mirası Listesine girmesi için hazırlanan nihai dosya tamamlandı. - Turizm Haberleri

        Cumhurbaşkanı Gül'ün Cumhurbaşkanlığı himayesine aldığı Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Diyarbakır Surları ve 700 hektarlık alanı kaplayan 8 bin yıllık Hevsel Bahçelerinin Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) Dünya Mirası Listesine girmesi için hazırlanan nihai dosya tamamlandı.

        Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Alan Yönetim Birimi ile Diyarbakır Valiliğince, kentteki tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin desteğiyle "Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri Kültürel Peyzajı" ismiyle hazırlanan dosya Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla UNESCO'ya sunuldu.

        Diyarbakır'ın simgesi olan yaklaşık 5 bin 700 metre uzunluğunda, 12 metre yüksekliğinde, 4 metre genişliğinde üzerindeki yazıtları, burçları ve bezemeleriyle görkemli bir açık hava müzesi konumunda olan Diyarbakır Surlarının dünya mirası olması için adaylık süreci resmen başladı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ