Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Yurtiçi Tatil Fırsatları Muş'un Ünaldı ile Alnıaçık Köyü'nde Mart ayının sonlarına gelinmesine rağmen karakış etkisini sürdürüyor. - Turizm Haberleri

        Muş'un Varto İlçesi'ne bağlı Ünaldı ile Alnıaçık Köyü'nde Mart ayının sonlarına gelinmesine rağmen karakış etkisini sürdürüyor. Nisan ayında bile köylerinde kar olduğunu anlatan köylüler, hayvan yemlerinin tükenmeye başladığını ve bir an önce baharın gelmesini beklediklerini söyledi.

        Türkiye'nin büyük bir bölümünde havalar iyice ısınırken Muş'un Varto İlçesi'nin kuzeyinde ve deniz seviyesinden 3 bin metre yükseklikteki Ünaldı ile Alnıaçık köyleri hala kar altında bulunuyor. Ünaldı Köyü'nden Behçet Kara, yurdun büyük bölümünde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde bulunduğunu hatırlatarak şöyle dedi:

        "Köyümüzden yaklaşık 7 kilometre uzaklaştığımızda herkes gibi biz de bahar mevsiminin geldiğini fark ediyoruz. Karakışın etkili olduğu günlerdeki gibi hayvanlarımıza kar üzerinde ot yediriyoruz. Havalar böyle devam ederse kar örtüsü Nisan ayı ortalarında köyümüzden de kalkar. Umudumuz da bu yönde. Çünkü hayvanlara yedireceğimiz ot kalmadı. Bizde çevre köylerdeki gibi hayvanlarımızı yaylada otlatmak istiyoruz."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ