Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler FED Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak? 2022 Eylül Ayı ABD FED Toplantısı Ne Zaman, Hangi Tarihte Yapılacak? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        ABD enflasyon verileri temmuz ayında tahminlerin üzerinde çıktı. ABD Merkez Bankası (Fed), temmuz ayında 75 baz puanlık faiz artırımına gitti. Mart ayından bu yana faiz artırımına gidilirken ağustos ayında toplantı yapılmaması nedeniyle gözler bu ay alınacak faiz kararına çevrildi. Enflasyon verileri endişeye neden olurken küresel piyasada doların konumunu direkt olarak etkileyen FED faiz kararı toplantısına az bir zaman kala "FED faiz kararı ne zaman açıklanacak, saat kaçta?" soruları gündeme geldi. Küresel piyasada yüksek enflasyonla mücadele sürerken ağustos ayında toplantı yapılmamıştı. Eylül ayında bir kez daha toplanacak olan ABD Merkez Bankası (FED)’nın faiz artışının ne kadar olacağı piyasaların yakın takibinde.

        2

        FED TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

        Aylardır süren faizlerde artırım politikasına devam etmesi beklenen Federal Rezerv Bankası bu ay da belirlenen tarihte toplanacak.

        Eylül ayı FED faiz kararı toplantısı 20- 21 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek. Faiz kararı 22 Eylül saat 21.00'de açıklanacak.

        3

        EYLÜL AYI FED FAİZ KARARI NE OLUR?

        Analistler, tarım dışı istihdamın ağustosta yavaşlama göstermesine rağmen sağlam bir hızda artmaya devam ettiğini, bunun Fed'in eylül ayı toplantısında 75 baz puanlık faiz artırımına gideceğine yönelik beklentileri desteklediğini kaydetti.

        4

        ABD'nin istihdam verisinin ardından, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in eylül toplantısında yüzde 44 ihtimalle 50 baz puan ve yüzde 56 ihtimalle 75 baz puanlık faiz artışına gideceği tahmin edildi.

        5

        TEMMUZ FED FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

        ABD Merkez Bankası (Fed) 75 baz puanlık faiz artırımına gitti ve politika faizini yüzde 2.25-2.50 aralığına çekti. Karar sonrası açıklamalarda bulunan Fed Başkanı Jerome Powell enflasyonu düşürmek için faiz artırımlarının devam etmesinin uygun olduğunu, artırımların büyüklüğünü gelen verilerin belirleyeceğini belirtti. Gerekirse daha büyük adımlar atmaktan kaçınmayacaklarını vurgulayan Powell yine de faiz artışlarını bir noktada yavaşlatmanın uygun olacağını söyledi.

        Haberi Hazırlayan: Hacer Tonay

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ