Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Davutoğlu bugün 'öze dönüş' listesini tanıtacak!

        Volkan YANARDAĞ / GAZETE HABERTÜRK

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Öze dönüş listesi” olarak tanımlanan, AK Parti’nin 1 Kasım seçimlerinde sahaya süreceği 550 milletvekili adayının tanıtımını bugün yapacak. Programa parti kurucuları, eski ve mevcut merkez karar ve yönetim kurulu üyeleri, gençlik ve kadın kolları üyeleri, geçmişten bugüne AK Parti çatısı altında bakanlık yapmış isimler, eski ve mevcut milletvekilleri, belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri davet edildi.

        800 OTOBÜS

        81 ilden yaklaşık 800 otobüs dolusu partili, tanıtım toplantısını takip etmek için Ankara’ya gidecek. Yaklaşık 30 bin partilinin salonda ve salon dışında toplanması bekleniyor. Programa şehir dışından katılacaklara çorba, simit, poğaça ve çay ikramı yapılacak. Salon içinde bulunan misafirler için kumanya dağıtılacak.

        DEV EKRANLAR

        Davutoğlu, önce salon dışında bulunan partililere hitap edecek, ardından salona geçecek. Salonda önce partinin seçim müzikleri dinletilecek. Davutoğlu’nun konuşmasının ardından alfabetik sıraya göre milletvekili adayları kürsüye çağrılacak. Salon dışına kurulan ekranlar aracılığıyla aday tanıtımının içeri giremeyen partililer tarafından izlenmesi sağlanacak.

        İPUÇLARI VERECEK

        AK Parti, daha önce aday tanıtımı ile birlikte seçim beyannamesini de açıklıyordu. Davutoğlu, aday tanıtım toplantısında seçim beyannamesi ile ilgili bazı ipuçları verecek ancak beyannamenin açıklanması ABD gezisi sonrasına kalacak. 25 Eylül’de Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’na katılmak üzere New York’a gidecek olan Başbakan Davutoğlu’nun 1 Ekim’de Ankara’da olması planlanıyor. Beyannamenin de 2 Ekim’de açıklanması düşünülüyor.

        ÖĞRENCİLERLE BULUŞACAK

        7 Haziran seçimleri üzerine yapılan analizler, AK Parti’nin genç seçmenden diğer partilere oranla yeteri kadar oy alamadığını ortaya koymuştu. Bu değerlendirme üzerine AK Parti’de gençlere ve öğrencilere yönelik özel stratejiler belirlendi. Davutoğlu, seçim çalışmaları kapsamında öğrencilerle buluşacak. Buluşmaların formatı henüz netlik kazanmazken, bu toplantılara her siyasi görüşten gencin katılabileceği ifade ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ