Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kadıköy'de pansiyondaki cinayet, intikam çıktı

        Mustafa ŞEKEROĞLU/İSTANBUL

        20 Eylül'de Kadıköy, Hasanpaşa Mahallesi'nde yaşanan olay şöyle gelişti: Mardinli Ercan İlhan, biri kadın 2 kişiyle birlikte Kurbağalıdere Caddesi üzerindeki bir pansiyona yerleşti.

        Ertesi gün İlhan pansiyonda kalırken diğerleri ayrıldı. Ancak Ercan İlhan'ın gün boyu odasından çıkmadı.

        Bu durumdan şüphelenip içeri giren görevliler, İlhan'ı bıçaklanarak öldürülmüş olarak buldu. Cinayet Polisi, güvenlik kamera görüntülerinden İlhan ile birlikte pansiyonda bir gece geçiren ikilinin Süleyman A.(34) ve Türkan A.(28) çifti olduğunu belirledi.

        Pansiyondan ayrıldıktan sonra bir hastaneye gittiklerini tespit etti,İkilinin Büyük İstanbul Otogarı'nda bir otobüse binerek Mardin'e doğru yola çıktıkları belirlendi. Ootobüsü Çorum'da durduruldu ve evli çift gözaltına alındı.Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen ikiliden koca Süleyman A. "Ercan karıma sarkıntılık yaptı. Telefonla eşimi arayıp taciz ediyordu" dedi.

        Polis, güvenlik kamera görüntülerinde Türkan A. ile öldürülen Ercan İlhan'ın el ele dolaşırken görüntülerini elde edince Ercan İlhan'ın oğlunun ifadesine başvurdu.

        Oğul İlhan, "Babam, üç ay önce, aşiretin önde gelenlerinden birinin 16 yaşındaki kızını kaçırdı. Büyükler araya girince kızı ailesine teslim etti. İstanbul'a kaçtı" dedi. Bu bilgi üzerine polis, Süleyman A. ile Türkan A.'nın cinayeti işlemek üzere kızın babası tarafından tutulduğunu belirledi.İddiaya göre ikili baba Cemal Ö.'den para aldı. Ardından Türkan A., sosyal medya üzerinden İlhan'la iletişim kurdu. Kendisini bkar olarak tanıtan kadın, "Senden çok hoşlandım, benim de senin gibi birine ihtiyacım var" dedi. Ercan İlhan, Türkan A.'yı İstanbul'a davet etti. Berberindeki kocasını arkadaşı olarak tanıttı. İkili, pansiyonda İlhan'ı öldürdü. Cemal Ö. de ifadesinde, "Kızımı zorla alıkoydu, psikolojisini bozdu. Ben onlarla konuştum ama öldürün demedim" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ