Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'da telefon dolandırıcılığını polis önledi

        Mustafa ŞEKEROĞLU/İSTANBUL

        İstanbul’da yaşanan bir telefon dolandırıcılığına kurban gitmek üzere olan Nizamettin T.,, polisin ilginç bir yöntemiyle engellenerek şüphelinin yakalanması sağlandı. Üsküdar’da yaşanan olayda bir banka şubesine giden Nizamettin T., hesabında bulunan 30 bin TL parayı çekti. Parayı çekerken sürekli telefonla konuştuğunu farkeden banka görevlisi müşterisinin dolandırıldığını anlayarak olayı hemen polise bildirdi.

        KAĞIDA NOT YAZDI

        Bankadan çektiği parayı poşete koyarak dışarı çıkan yaşlı adama Üsküdar Asayiş Büro Amirliği ekipleri yetişti. Polis, bir kağıda “Biz polisiz. Şu an telefon dolandırıcıları tarafından dolandırılıyorsun. Telefonu kapatma. Konuşmaya devam et. Biz seni güvene aldık.Takip ediyoruz” yazılı notu okuttu. Başını tamam diye onaylayan yaşlı adam telefon konuşmasına devam etti.

        YAKALANMA ANI KAMERADA

        Telefon dolandırıcıları yaşlı adamı Sancaktepe Mahallesi Paşalimani Caddesi üzerinde bulunan bir caminin avlusuna yönlendirdi. Bu sırada polis tarafındanda olay anı kameraya kaydedildi. Yaşlı adam cami önünde bir süre telefonla konuşarak parayı almaya gelen şüpheliyi bekledi. Kısa bir süre sonra yaşlı adama yaklaşan şüpheli parayı almaya geldiğini söylediği sırada polis hemen harekete geçti. Bir anda ne olduğunu anlamayan şüpheli polis tarafından yakalandı. 17 yaşındaki İ.D. olduğu belirtilen şüpheli gözaltına alındı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ