Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bağdat Caddesi'nde tecavüze uğrayan genç kız psikolojik tedavi görmeye başladı

        Sedef ŞENKAL DEMİR/GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul Bağdat Caddesi’nde gece evine giderken servis şoförü Cengiz Ay’ın tecavüzüne uğrayan 19 yaşındaki üniversite öğrencisi E.F.B.’nin olayın ardından psikolojik tedavi görmeye başladığı ortaya çıktı.

        Büyük bir travma yaşayan genç kızın ailesi, kızlarının hayatta olmasına şükrettiklerini söyledi. Baba F.B., “Şu an daha fazla konuşmak istemiyoruz. Gerekli psikolojik tedaviye başladık. İyi olmaya çalışıyoruz ama iyi değiliz” demekle yetindi.

        "KİMSENİN YÜZÜNE BAKAMAYIZ"

        Cengiz Ay’ın ise karısından ayrıldığı, Pendik’te anne-babasıyla yaşadığı öğrenildi. 6 yaşındaki torunlarına bakan Cengiz Ay’ın anne-babasının, olaydan sonra “Biz artık kimsenin yüzüne bakamayız” diyerek torunlarını da alıp evi terk ettiği öğrenildi. Komşuları aracılığıyla ulaştığı- mız Cengiz Ay’ın babası F. Ay, “Böyle bir suç işlediyse en ağır cezaya çarptırılsın. Biz de çok mağduruz. Sabıkası vardı, hayırsızdı. Ama yine de hiç kimse evladından böyle bir şey beklemez” dedi. Zanlının bir komşusu ise “3 yıldır burada yaşıyorlar. Cengiz 20 günde veya ayda bir eve uğrar, oğlunu görürdü.

        Anne ve babası emekli maaşıyla geçinen oldukça iyi insanlardır, mahvoldular” diye konuştu. Başka sabıkaları da bulunan Cengiz Ay’ın servis şoförlüğü yapması tartışma başlatmıştı.

        İstanbul Servis Araçları Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyesi Günhan Sınar, “Önceki sabıkalarında cinsel taciz gibi bir suç gözükmüyor. Nitelikli dolandırıcılık suçu ise servis şoförü olmasına engel değil. Personel taşımacılığında zaten belediye sabıka kaydı istemiyor, okul taşı- macılığında isteniyor” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ