Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Bursa'da Sinan Akat'ı öldüren sanıklara ömürboyu hapis cezası

        Bursa’nın Gemlik İlçesi’ne bağlı Küçükkumla Mahallesi’nde, çıkan tartışmada arkadaşları Sinan Akat'ı (31) öldürdükleri suçlamasıyla yargılanan M.K (40) ve B.İ.G.,(26) ömürboyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemenin indirim uygulamadığı sanıklar, son sözlerinde pişman olduklarını söylediler.

        Küçük Kumla Mahallesi’nde geçtiğimiz ağustos ayında meydana gelen olayda, Sinan Akat, "Siz bana yanlış yaptınız" diyerek arkadaşı M.K.ve B.İ.G.,ile tartışmaya başladı.

        İddiaya göre, bıçağını çıkarıp sallayan Sinan Akat ve arkadaşları arasında bıçaklı kavga çıktı. Kavgada vücudunun 26 yerinden bıçaklanan Akat, kaldırıldığı Muammer Ağım Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

        Gazinoda garson olarak çalışan Akat’ın cenazesi Keles ilçesinde toprağa verildi. Daha sonra yakalanan M.K.ile B.İ.G.,suçlarını itiraf etti ve tutuklanarak cezaevine konuldu.

        Bursa 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde haklarında 'Kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan ve 8 aydır tutuklu olan M.K. ile B.İ.G ’nin yargılanması tamamlandı.

        Karar aşamasına gelen duruşmada son sözü sorulan M.K., “Bu olayı yaşadığımdan dolayı çok pişmanım” dedi. B.İ.G.,ise “Üzerimize bıçakla geldi. Küfür etti. Olay günü alkollü ve haplıydı. Yanlış yaptınız dedi. Çok pişmanım” diye konuştu.

        Mahkeme heyeti, kısa bir aradan sonra iki arkadaşa, indirim maddelerini uygulamayarak, ömür boyu hapis cezası verdi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ