Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Sokak hayvanları için İBB önündeki yolu trafiğe kapattılar

        GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB ) yaptırdığı Kısırkaya’daki rehabilitasyon merkezini ve hayvanlara yönelik politikaları protesto eden hayvan hakları savunucuları, belediyenin Saraçhane’deki başkanlık binası önünde protesto gösterisi düzenledi.

        Sloganlar atarak caddeyi trafiğe kapatan hayvanseverler, sokakta yaşayan hayvanlara soykırım yapıldığını iddia etti. Grup adına basın açıklaması yapan ‘Faytona Binme Atlar Ölüyor’ Platformu sözcüsü Elif Narin, “Silivri, Şile gibi ilçelerden yüzlerce köpeği toplayıp yüzlerce kilometre uzaklıktaki Kısırkaya’ya kapatmanın mantığı ve gerekçesi nedir? Kısırlaştırdığınız 20 bin köpek nerede” diye sordu.

        Hayvan Haklarını Koruma ve Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu üyesi Burak Özgüner de önümüzdeki günlerde TBMM gündemine gelecek 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na değindi. Hayvan Hakları İçin Birleşim Hareketi Başkanı Mehtap Özer ise, “Bazı yerlerde çok sayıda hayvan kaybolurken bazı yerlerde de hayvan artışları var. Hayvanlar yerlerinden alınıyor, bazen de yeri değişiyor. Bu sorunların neden kaynaklandığını çözmek gerekiyor” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ