Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Adana'da 17 adrese kaçakçılık operasyonu: 16 gözaltı

        AdanaEmniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, merkez Seyhan İlçesi'nde kaçakçılara yönelik 17 adrese şafak vakti eş zamanlı baskın yaptı. 250 polisin görev aldığı baskında, 100 bin gümrük kaçağı sigara, 4 tonu satışa hazır halde 10 bin teneke kutuya doldurumuş ve 1 tonu da doluma hazır toplam 5 ton sahte viski ele geçirilirken, 16 kişi de gözaltına alındı.

        KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 aylık planlı çalışma sonrası merkez Seyhan İlçesi'nde kaçakçılık yaptığı tespit edilen kişilerin ev ve işyerlerine Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü, Asayiş, Narkotik Suçlarla Mücadele ile Terörle Mücadele şubelerinden toplam 250 polis ile baskın yaptı.

        CAMCI SÜSÜ VERİLMİŞ VİSKİ İMALATHANESİ

        KOM ekipleri, sahte viski imal edildiği bilgisine ulaşılan bir iş yerine kepenk kilidini demir makasıyla kırarak girdi. Ön kısmı cam ile dolu olan ve camcı süsü verilen iş yerinin arka kısmında ise tonlarca sahte viski bulundu. Ekiplerin camcı süsü verilen iş yerinde yaptığı aramada, 4 tonu satışa hazır 10 bin teneke kutuya doldurumuş halde ve 1 tonu da doluma hazır toplam 5 ton sahte viski, 15 bin boş teneke kutu ile 1 presleme makinesi ele geçirldi. Ekiplerin diğer adreslerde yaptığı aralamarda ise 100 bin adet gümrük kaçağı sigara ele geçirilirken, 16 kişi gözaltına alındı. Günün ilk ışıklarına devam eden operasyonun sonunda gözaltına alınan 16 şüpheli, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ