Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul'da hayır amaçlı dolandırıcılık

        Yusuf DOĞAN/İSTANBUL

        Ünlü baklava zincirinin sahibi Mehmet Nejat Güllü’yü 11 Nisan’da arayan Basri B., İstanbul Kâğıthane Belediyesi’nin yaz aylarında sünnet töreni düzenleyeceğini ve masrafların da ilçedeki işyeri sahiplerinden hayır amaçlı alındığını söyledi.

        Arayan kişi, her işyeri sahibine 400 TL karşılığında 1 adet davetiye verdiklerini ifade etse de Güllü, davetiyelerden 3 adet almak istediğini belirtti.

        Taraflar 13 Nisan’da Güllü’nün işyerinde davetiye alışverişi için randevulaştı. Durumdan şüphelenen Güllü, polise giderek olayı anlattı. Polis, Kâğıthane Belediyesi’yle irtibata geçerek böyle bir organizasyon planlanmadığını öğrendi.

        Arayan kişinin dolandırıcı olduğu anlaşılınca, 3 adet davetiyenin bedeli olan 1200 TL’nin seri numaraları alınarak Güllü’nün randevu yerine gitmesi istendi.

        Basri B., davetiyeleri ve sahte faturayı verip seri numaraları alınmış banknotları aldığı anda gözaltına alındı. Basri B. kendisinin kurye olduğunu, patronunun ofiste olduğunu söyleyince Nurten Y. adlı kadın da Fatih’teki ofiste gözaltına alındı. Şüpheliler, adli kontrolle serbest kaldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ