Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Konya'da canlı bomba bağlantılı 3 DAEŞ'li yakalandı

        Zafer SAMANCI/KONYA

        Terör örgütü DAEŞ'in, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Konya da katıldığı programda canlı bomba sadırısı düzenlemek için iki ay öncesinden Suriye uyruklu bir keşifci gönderdiği ortaya çıktı. Konya polisinin iki ay takibinde olan keşifci İsa Almseytef'in dün evine düzenlenen operasyonla yakalandı. Almseytef'le bağlantılı yabancı uyruklu 5 kişi daha gözaltına alındı. Konya Valiliği, terör örgütü DAEŞ üyelerinin, kente ziyaret amaçlı gelen devlet büyüklerine ve diğer stratejik hedeflere yönelik eylem arayışında olduğu bilgisine ulaşıldığını açıklayarak muhtemel eylemin önlendiğini açıkladı.

        Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Konya'da "İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya" Tanıtım Programı ve Kutlu Doğum Özel Programı'na katılacağını öğrenen terör örgütü DAEŞ 2 ay önce 25 yaşındaki İsa Almseytefi Konya'ya gönderdi.

        Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü iki ay önce Konya'ya yerleşen IŞİD terör örgütü ile bağlantısı olduğunu tespit ettiği Almseytefi teknik ve fiziki takibe aldı. Şehre giriş yaptığı günden itibaren Konya polisinin takibinde olan terör örgütü mensubu şahıs bu süre içinde hergün 24 izlendi.

        Almseytef, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı programın düzenleneceği 10 bin kişilik Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi etrafında birkaç kez keşif yaptı.

        CANLI BOMBAYA 'BEKLE' DEDİ

        Son olarak programdan 1 gün önce kongre merkezi çevresinde keşif yapan IŞİD terör örgütü mensubu İsa Almseytef'in sınırın Suriye tarafında kendisinden haber bekleyen canlı bombaya güvenlik tedbirlerinin çok yüksek düzeyde olduğunu ve bombalı eylemin hedefine ulaşma olasılığının çok düşük olduğu raporunu verdiği bilgisine ulaşıldı. Bilgiyi alan terörist bunun üzerine sınırı geçmedi.

        EVİNDE YAKALANDI

        Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri dün gece saat 23:30 sıralarında operasyon için düğmeye bastı. Almseytef, ekiplerin düzenlediği baskın ile evinde yakalandı. Şahsın evinde yapılan ve sabahın ilk ışıklarına kadar süren aramada herhangi bir patlayıcı maddeye rastlanmazken, örgütsel dökümanlar ele geçirildi. Polis, ayrıca olayla ilgili IŞİD üyesi olduğu iddia edilen 5 şüpheliyi daha kent merkezindeki evlerinde gözaltına aldı. Şüphelilerin TEM Şube Müdürlüğü'nde sorguları sürüyor.

        VALİLİKTEN AÇIKLAMA

        Konya valiliği basın bürosunda Vali Muammer Erol imzası ile yapılan yazılı açıklamada "DAEŞ terör örgütünün faaliyetlerine yönelik çalışmalarda; Terör örgütünün ilimize ziyaret amaçlı gelen Devlet Büyüklerimiz ve diğer stratejik hedeflere yönelik bir eylem arayışında olduğuna ilişkin elde edilen bilgiler doğrultusunda 22.04.2016 günü gece saatlerinde yapılan operasyon neticesinde (6) yabancı uyruklu şahıs gözaltına alınmıştır. Yapılan operasyonlarla ilimizde gerçekleşmesi muhtemel eylemler önlenmiştir. Gözaltına alınan şahıslar ile ilgili adli işlemlere başlanmıştır" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ