Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Fatih'te fidyecileri belediye ekipleri yakalattı

        Alınan bilgiye göre, belediye ekiplerine, Fatih'te yıkılacağı için tahliye edilerek mühürlenen binada yaşayanlar olduğu yönünde ihbarda bulunuldu. Kapısı kilitli binaya çilingir yardımıyla giren ekipler, iki kişinin, el ve ayakları bağlı bir kişiyi zorla tuttuğunu görünce durumu polise bildirdi.

        Olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, zorla tutulan Yemen uyruklu M.A'yı kurtarırken, evdeki D.B (32) ve H.Y.K (22) ile evin çevresindeki F.İ'yi (24) gözaltına aldı.

        Şüphelilerin üzerlerinde ve evde yapılan aramalarda tüfek, çok sayıda fişek, gerçek görünümlü oyuncak tabanca ve telsiz ele geçirildi.

        Polis tarafından kurtarılan M.A'nın emniyetteki ifadesinde, kaçırıldığını ve ailesinden 150 bin dolar fidye istendiğini söylediği öğrenildi.

        Şüphelilerden H.Y.K'nın "terör örgütüne üye olmak", D.B. ile F.İ'nin de "uyuşturucu madde kullanmak" suçundan emniyette kaydı olduğu belirtildi.

        Gözaltına alınan üç şüphelinin daha önce de kendilerini polis olarak tanıtıp, Afganistan uyruklu bir kişiyi zorla alıkoydukları tespit edildi.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen üç şüpheli tutuklandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ