Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Can Dündar'a saldırıda buluşma trafiği yaşanmış

        Mustafa ŞEKEROĞLU / İSTANBUL

        Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın uğradığı saldırıyla ilgili soruşturmayı sürdüren polis, silahı verdiği iddia edilen Sabri B'nin olaydan önce saldırgan Murat Ş. ile, olaydan sonra ise azmettirici olduğu öne sürülen Ergün C. ile buluşma görüntülerine ulaştı. Olay öncesinde ve sonrasında yaşanan yoğun telefon trafiği inceleyen polis, saldırının organize bir şekilde yapıldığını belirten bir rapor hazırladı

        SAAT SAAT OLAY

        Olayı araştıran polislerin çalışması sonucunda Murat Ş.'nin sabah saat 07.30'da evden çıktığı belirlendi. Sanık Murat Ş. Çağlayan adliyesine giderek öğle saatlerine kadar çevreyi inceledi, saç ve sakal traşı oldu. Daha sonra yine otobüse binerek Gaziosmanpaşa'ya geldi. Burada kendisini azmettiren Sabri B. ile saat 13: 30'da buluştu. Bu buluşmanın ardından eve giderek silahı aldı. Sabri B. ile Murat Ş.'nin bu buluşması güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Murat Ş,. görüşmenin ardından Çağlayan Adliyesi'ne saat 15:30 sıralarında yeniden giderek saldırı anını bekledi. Gaziosmanpaşa'da Murat Ş. İle buluşan Sabri B. ise taksiye binerek Fatih'te Ergün C. İle buluştu. Bu görüşmenin de görüntüleri de elde edildi. Olay sonrası pazartesiyi salıya bağlayan gece Ergün C, şoförü Selçuk M., Sedat B., ve Sabri B., Florya'da Ergün C.'nin evinde buluştu.

        KOVALAMACA SONRASI GÖZALTI

        Ergün C.'nin evinde yapılan toplantının ardından evden çıkan Selçuk M., Sedat B. ve Sabri B., polisin kendilerini takip ettiklerini anlayarak kaçmaya başladı. Yaşanan kovalamacada olayın kilit ismi Sabri B., araçtan atlayarak izini kaybettirdi. Diğer 2 şüpheli polis tarafından yakalandı. Ardından Ergün C.'de evinde gözaltına alındı.

        ŞÜPHELİLERİN HİÇBİRİ SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

        Olayla ilgili tutuklanan saldırgan Murat Ş., silahı bir hafta önce Sabri B.'den bedelsiz aldığını söyledi. Emniyette sorgulanan Sabri B. ise saldırgan Murat'ın iddalarını reddetti. Polis buluşma nedenlerini sorduğu Ergün C. ve Sabri B.'nin, "Rastlantı sonucu karşılaştık. Özel bir planlama değildi" şeklinde cevap verdiği belirtildi. Zanlıların olay gününe kadar hiç aramadıkları Murat Ş.'yle gün boyu defalarca telefonla görüşmesiyle ilgili sorulara üzerine ise "Arkadaşımız olduğu için aradık" şeklinde savunma yaptıkları öğrenildi.

        HESAPLAR İNCELENİYOR

        Olayla ilgili araştırmayı sürdüren Cinayet Büro Amirliği Ekipleri, Murat Ş.'nin saldırıyı para karşılığında yapmış olabileceği düşüncesiyle banka hesaplarındaki hareketliliği takibe aldı. Murat Şahin'in mali durumunun çok bozuk olduğu, el konmasın diye işyeri maaşının bile komşusunun hesabına yatırdığını belirleyen polis, zanlının ailesi, akrabası ve tanıdıklarının hesaplarını da incelemeye aldı. İnceleme sonucu olay öncesi ya da sonrasında hesaplara kaynağı belli olmayan bir para yatırılıp yatırılmadığı kontrol edilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ