Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ali Alkan ve kızı İdil Alkan'ın ölümünde 128 günlük büyük sır

        Aybüke İNAL / GAZETE HABERTÜRK

        Ankara Sincan’da 14 Şubat 2016’dan beri kayıp olan Ali Alkan ve 10 yaşındaki kızı İdil’in çürüyen cansız bedenlerinin oturdukları binanın girişindeki boş dairede bulunması, kanlı olayın üzerindeki kuşkuları artırdı. Fatih Caddesi’ndeki apartmanın alt katından ağır kokular gelmesi üzerine apartman yöneticisi, kapıcıdan bodrumu temizleyerek ilaçlamasını istedi. Bina girişinden yarım kat merdivenle inilen kısımda ilaçlama yapan apartman görevlisi Hasan A., dairede yetişkin bir erkek ve 10 yaşlarında bir kız çocuğunun cesediyle karşılaşınca polisi aradı.

        Cesetlerin, 128 gün önce kaybolan aynı binada oturan Ali Alkan ile 10 yaşındaki kızı İdil’e ait olduğu belirlendi. Çevre sakinleri, anne Z. ve baba Ali Alkan’ın bir süredir ayrı yaşadığını ve boşanma aşamasında olduklarını, küçük İdil’in ise annesinin yanında yaşadığını belirttiler.

        İNTİHAR ŞÜPHESİ

        Komşularının iddiasına göre, baba Ali Alkan, 14 Şubat’ta kızı İdil’i “Ayakkabı alacağım” diyerek evden aldı ve bir daha dönmedi. Aynı gün anne Z.’nin kayıp başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

        Boğazında derin kesik olduğu belirlenen Ali Alkan’ın sağ elinin yakınında kırmızı saplı bir ekmek bıçağı bulunurken, kızın göğüs bölgesinden kesici aletle yaralandığı tespit edildi. Polisin, cesetlerin bulunuş şekilleri ve ön otopsi sonucundan Alkan’ın önce kızını öldürdüğü, sonra da kendi boğazını keserek intihar ettiği ihtimali üzerinde durduğu belirtildi.

        KAMERALAR BOŞ ÇIKTI

        Apartman görevlisi Hasan A.’nın ifadesinde, kendisinde bulunan daireye ait anahtarın, başkasında olup olmadığını bilmediğini söylediği öğrenildi. Polis dün de dairede inceleme yaparak apartman sakinlerinin ifadesine başvurdu. Ekipler, dairenin duvarındaki kan izlerinden örnekler alırken, binanın kamera kayıtlarından bir sonuç elde edemedi. Görüntülerin sadece 1 gün saklandığı belirlendi.

        Habertürk’ün ulaştığı anne Z. ise soruları yanıtsız bıraktı.

        O DAİREDE NEDEN ARAMA YAPILMADI?

        Cesetlerin 128 gündür bu binada mı olduğu yoksa sonradan mı oraya bırakıldığı sorusunun cevabı aranıyor. Ali Alkan’ın cep telefonu sinyalinin bina yakınındaki baz istasyonundan geldiği, bu nedenle binada arama yapıldığı fakat söz konusu daireye bakılmadığı iddia edildi. Kayıp ihbarının yapıldığı tarihte polisin binada arama yaparken, söz konusu dairenin yanındaki depoyu aradığı ancak daireye bakmadığı ileri sürüldü.

        Polisin, apartman görevlisinin, şubat ayındaki araştırma sırasında, oranın daire olduğunu söylemesi üzerine arama yapmadığı belirtildi. Polis, dün, yeniden ifadesini almak üzere apartman görevlisini karakola götürdü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ