Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Diyarbakır'da 696 kilo uyuşturucu ele geçirildi

        Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından uyuşturucu tacirlerine yönelik 5 günde yapılan 8 operasyonda 696 kilo 391 gram kubar esrar ve 4 bin 577 kök hint keneviri ele geçirildi.

        Uyuşturucu taşınan aracın yol kontrollerinde yakalanmaması için "Karayolları Genel Müdürlüğü yol denetim aracı" sürü verilerek kamufle edildiği belirtildi. Araç kaza yapınca yakalandı. Diyarbakır'da PKK'nın finans kaynağı uyuşturucuya yönelik operasyonlar sürdürüyor.

        Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü'nce il genelinde 1-5 Eylül tarihleri arasında uyuşturucu tacirlerine yönelik 8 operasyon yapıldı. Operasyonlarda 696 kilo 391 gram kubar esrar, 4 bin 577 kök hint keneviri, 2 adet av tüfeği, av tüfeğine ait parçalar, 1 adet kuru sıkı tabanca, 21 adet av tüfeği kapsülü, PKK'ya ait döküman ve bez parçaları ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucu Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü'nde (KOM) sergilendi.

        ŞÜPHELİLER KAZA YAPINCA YAKALANDI

        Şüphelilerin yol kontrollerinde yakalanmamak için esrarı taşıdıkları araca "Karayolları Genel Müdürlüğü Yol Denetim Aracı" logosu yaptırdığı ortaya çıktı. Kaza yapan "Karayolları Genel Müdürlüğü Yol Denetim Aracı" çıkartma yapıştırılmış araçtan yaklaşık 100 kilogram uyuşturucunun ele geçirildiği belirtildi. Ayrıca araçta karayolları işçileri tarafından kullanılan önlükler de bulundu. Araçla ilgili inceleme ve araştırma devam ederken, operasyon kapsamında gözaltına alınan 4 şüpheliden 1'i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Valilik tarafından yapılan açıklamada "Diyarbakır genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan şahıs ve organizasyonlara yönelik yürütülen çalışmalar kararlılıkla ve aralıksız bir şekilde devam edecektir" denildi.

        Jandarma ekipleri tarafından Lice ve Hani ilçeleri kırsalında geçen hafta yapılan operasyonlarda 1 milyon 163 bin kök hint keneviri ve 1 ton 661 kilo 700 gram esrar ele geçirilmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ