Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Malatya'da yokuş inen kamyon bahçe duvarını aşıp eve çarptı
        1

        Malatya'da freni boşalan kum yüklü kamyon Suriyeli bir ailenin yaşadığı eve girdi. Olayda, 7 aylık hamile olduğu öğrenilen Sena Audi ve karnındaki bebeği hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı.

        2

        Feci kaza, Merkez Beydağı Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi'nde meydana geldi. TOKİ Karagöz Caddesi'ndeki taş ocağından merkez istikametine kum taşıyan Mustafa Cansız idaresindeki kum yüklü kamyonun aniden freni boşaldı.

        3

        Karşıdan gelen araç ve insanlara eliyle çekilin işareti yapan Cansız, önce refüjü sonrada iki katlı evin bahçe duvarını aşarak, Suriyeli bir ailenin yaşadığı kerpiç eve girdi.

        4

        Suriyeli aile ve misafirlerinin bulunduğu 6 kişi yıkılan duvar ve aracın altında kalırken, kamyon şoförü araç içerisinde sıkıştı.

        5

        3'Ü ÇOCUK 6 YARALI

        Kaza yerine Merkez Beydağı Mahallesi'ne AFAD ve itfaiye ekipleri ile çok sayıda ambulans yönlendirildi. Yıkılan duvarların arasından çıkarılan 3'ü çocuk 5 kişi çeşitli hastanelere kaldırılırken, ekipler sıkışan sürücü ve molozların altında kalan hamile kadını kurtarmak için zamanla yarıştı.

        6

        Ekipler, uzun uğraşlar sonucu kamyon şoförü Mustafa Cansız'ı sıkıştığı yerden çıkararak, ambulansla hastaneye kaldırdı.

        7

        Kamyon sürücüsü de uzun uğraşlar sonucu sıkıştığı yerden AFAD ekiplerince çıkarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı.

        8

        Moloz yığınlarının altında kalan 7 aylık hamile Sena Audi ile karnındaki bebeği ise sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

        9

        Görgü tanığı Murat Dinçer, kamyonun balatalarının yanarak aşağı doğru geldiğini, önce refüje sonra da duvara çarpıp, evin içerisine girdiğini söyledi. Dinçer, evin içerisinde bir kadın ve iki çocuğu kendilerinin, molozların altında kalan kadını ise ekiplerin çıkarttığını ifade etti.

        10

        Merkez Beydağı Mahallesi Muhtarı Hakverdi Sevgi, evde 3 kişilik bir ailenin kaldığını, ayrıca Gaziantep'ten gelen 3 misafirlerinin olduğunu belirtti. Ferdi DURDU/MALATYA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ