Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Hava durumu 31.01.2017
        1

        Orta ve Doğu Karadeniz kar altında, yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yağışlar bugün ve yarın etkili olmaya devam edecek. Batı kesimlerde ise sıcaklıklarda artış bekleniyor.

        2

        İstanbul'da sıcaklık perşembe günü 9 derece, cuma ve cumartesi günü ise 11 dereceye kadar çıkacak.

        3

        Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel'in aktardığı bilgilere göre, İzmir'de de sıcaklıklar perşembe gününden itibaren 12 derecelere yükseliyor. Akdeniz de ısınıyor. Batı Akdeniz'de sıcaklıkların 15 derecelere çıkacağını belirten Öztel, "Bu haftasonuna doğru, Türkiye'ye geçici bahar hava geliyor" dedi.

        4

        Karadeniz'de kuvvetli kar yağışı etkili oluyor. Öztel, yağışların perşembe gününe kadar etkili olacağını söyledi. Doğu kesimlerde ise 2-3 daha kar yağışı etkisini sürdürecek.

        5

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, bugün İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Bartın, Sinop ve Kastamonu çevrelerinin kar yağışlı, Hatay çevrelerinde yağmurun etkili olması tahmin ediliyor.

        6

        Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyı illerinde (Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin), Diyarbakır, Batman, Siirt, Bingöl, Tunceli, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Elazığ’ın doğu, Van’ın ve Erzurum’un güney kesimlerinde yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olması bekleniyor.

        7

        Sıcaklıkların iç kesimlerde 2 ila 5 derece azalması, doğu kesimlerde ise 1 ila 3 derece artması bekleniyor.

        8

        Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyı illerinde (Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin), Diyarbakır, Batman, Siirt, Bingöl, Tunceli, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Elazığ’ın doğu, Van’ın ve Erzurum’un güney kesimlerinde yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olması tahmin ediliyor. Meteoroloji, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Buzlanma ve don, ulaşımda aksamalar ile özellikle çığ tehlikesi) dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

        9

        Çarşamba günü Doğu kesimlerde kar yağışı etkili olmaya devam edecek. Batı kesimlerde ise sabah ve gece saatlerinde sis beklentisi var.

        10

        Akdeniz'in iç kesimlerinde, İç Anadolu bölgesinin güneyinde, Doğu Anadolu bölgesinin batı kesimlerinde kuzeyli rüzgarın etkili olması bekleniyor.

        11

        Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri, Doğu Anadolu bölgesinin iç kesimleri ile güneyindeki illerde yağışlar yoğun kar yağışı şeklinde olacak. İç kesimlerde de buzlanma ve don riski devam ediyor.

        12

        Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu kesimlerinde ve Doğu Karadeniz'in dik yamaçlarında da çığ tehlikesi bulunuyor.

        13

        Perşembe günü yağışlı sistem yurdu doğu kesimlerden terk ediyor. Sıcaklıklarda artış bekleniyor. Doğu Karadeniz'de hafif şiddetli kar yağışı beklentisi var. Yurdun güneydoğu kesimlerinde hafif kar yağışı geçişleri olabilir.

        14

        KARADENİZ'DE YOĞUN KAR YAĞIŞI

        AA'nın haberine göre, Trabzon'da yaklaşık bir hafta önce yüksek kesimlerde başlayan kar, 4 gündür etkisini sürdürüyor.

        15

        Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin başhekimlik ve poliklinikler girişinin de bulunduğu kısmı cam ve demir profillerle kapatan bölümde, kar birikmesi sonucu çökme yaşandı.

        16

        Trabzon Havalimanı'ndan bugün İstanbul, Antalya, Ankara, İzmir ve Kocaeli'ye yapılması planlanan toplam 19 sefer iptal edildi. Trabzon'a çeşitli kentlerden yapılması planlanan 17 uçuş da aynı gerekçeyle gerçekleştirilemeyecek.

        17

        İHA'nın haberine göre, Trabzon Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu son yılların en büyük kar yağışı ile karşı karşıya geldiklerini belirterek, "Böyle bir kar görmemiştik. Normal bir yağış değil, afet yaşıyoruz" dedi. Trabzon'un Yomra ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle 25 mahalle yolu ulaşıma kapanırken, Yomra Belediyesi Fen İşlerine Müdürlüğü'ne bağlı karla mücadele ekipleri dün geceden itibaren yapılan çalışmalar neticesinde 15 mahalle yolunu ulaşıma açıldı.

        18

        Kar kalınlığı ilçe merkezimize oranla yüksek mahallelerimizden 3 kat daha fazla diyen Başkan Sağıroğlu, "İlçe merkezimizde kar kalınlığı yaklaşık olarak 70 cm'yi buldu. Tüm ekibimizi sahilden, kırsala doğru yönlendirdik. Şu an itibariyle tüm mahallelerimize ulaşım sağlayamadık ancak, emekçi kardeşlerim yoğun bir çalışma içerisinde. Vatandaşlarımızın da takdir edeceği gibi son yılların en büyük yağışını aldık. Yomra Belediyesi olarak biz bu afeti yeneceğiz" diye konuştu.