Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Nihat Doğan'dan Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek'e özür mektubu

        Bir televizyon programında FETÖ soruşturmasında yargılanan infaz koruma memurlarının adliyeye "şık" kıyafetlerle çıkarılmasını eleştirerek, "alçak gardiyanlar" ifadesini kullanan şarkıcı Nihat Doğan'a, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek'ten gelen tepki üzerine "Sen kimsin. Müsteşar da neymiş. Kim tanır seni" ifadesini kullanan Doğan'dan akşam saatlerinde bir açıklama geldi.

        Gardiyanlara 'alçak' diyen Nihat Doğan'a müsteşardan yanıt Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, şarkıcı Nihat Doğan'ın canlı yayında infaz ve koruma memurlarına yönelik hakaret içeren sözlerine tepki göstermişti.

        Müsteşar Kenan İpek yayınladığı mesaj şöyle: "Bir TV kanalında, şarkıcı olduğu söylenen ve haber programına ne için katıldığı anlaşılamayan kişinin Ceza İnfaz Personelimize yönelik Ağır hakaretler içeren sözleri, sorumluluk bilinci ve üstün görev anlayışıyla görevini yerine getiren Personelimizi derinden üzmüştür. Bu şahsın Tüm Ceza İnfaz personelimize yönelik hakaret içeren sözler sebebiyle hukuk zemininde gereğine tevessül edilecektir."

        İşte Nihat Doğan'ın yayınladığı özür mektubu:

        "Saygıdeğer Müsteşarım Sayın Kenan İpek; Bugün Beyaz TV'de yapmış olduğum yayında şahsınıza karşı söylenmemesi gereken bir konuşma yaptım. Ancak konuşmadan sonra sizin FETÖ Terör Örgütü ile olan mücadelenizi öğrenince konuştuklarımdan utandım. İnanın attığınız tweeti doğru anlamadan yorumladım. Bu konuşmanın terbiye sınırlarını da aştığının farkındayım. Terbiyesizliğim dolayısıyla tüm çalışma arkadaşlarınız, üzdüğüm herkesten, özellikle şahsınızdan ve Sayın Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ'dan özür diliyorum. Pazartesi sabahı yayınımda da bu özürü sözlü olarak yapacağımı da belirtmek istiyorum. Gardiyanlarımız hakkındaki meselede tamamen FETÖ terör örgütü ile ilişkisi olabilecek kişileri kastettim. Vatan aşkı ile görevini yapan gardiyanlarımızı eğer istemeden üzdüysem onlardan da özür dilerim. Hakkınızı helal ediniz. Saygılarımla Nihat DOĞAN."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ