Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Batman'da terör örgütü PKK'nın sığınağı imha edildi

        Batman'ın Hasankeyf ilçesi, Mava bölgesinde PKK tarafından kullanıldığı belirlenen bir sığınak, içerisindeki yaşam malzemeleriyle birlikte imha edildi.

        Batman İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen arama tarama faaliyetleri sırasında Hasankeyf ilçesi, Mava bölgesinde terör örgütü PKK'ya ait sığınak bulundu. Sığınakta yapılan aramada, bir adet jelikan 20 litrelik plastik bidon, 2 adet spor ayakkabı, 2 adet şemsiye, 1 adet met, 1 adet tencere, 2 adet ayarlı anahtar, 2 adet tel fırça, 25 adet zımpara kağıdı ve 40 metre 0,75 milimetre kablo ve çeşitli yaşam malzemeleri ele geçirildi. Sığınak ekipler tarafından imha edildi.

        Batman Valiliği'nden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Alınan istihbari bilgiler sonrasında 26 Şubat 2017 tarihinde Hasankeyf ilçesi sorumluluk bölgesinde BTÖ mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, sığınak, barınak ve depo alanlarını tespit edilerek imha edilmesi maksadıyla operasyon icra edilmiştir. Ele geçirilen malzemeler, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile imha edilmiştir" denildi.

        Bulut KUTLU/ BATMAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ