Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (15 Nisan 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 15 Nisan 2017 Cumartesi günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        FETÖ FİRARİSİ CEZAEVİNDE YAKALANDI

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütle bağlantılı olduğu iddiasıyla görevden ihraç edilen ve firari olarak aranan eski öğretmen Ç.K., hükümlü yakınını ziyaret için E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gitti. Kapıda yapılan kimlik yoklamasında eski öğretmenin hakkında yakalama kararı bulunması nedeniyle durum emniyete bildirildi. Şüpheli öğretmen, cezaevine giden TEM Şubesi ekiplerce gözaltına alındı. (Ferdi DURDU/MALATYA)

        KIRŞEHİR'DE 3 ESKİ KAMU PERSONELİ YAKALANDI

        Kırşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, "ByLock" kullandıkları iddiasıyla 3 eski kamu personeli yakalandı.

        Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde "ByLock" programı kullandıkları iddiasıyla daha önce kurumlarından ihraç edilen eski kamu personeli S.K, Y.B. ve R.A. hakkında gözaltı kararı verdi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 3 şüpheliyi gözaltına aldı.

        Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, emniyete götürüldü. (AA)

        BODRUM'DA GÖZALTINA ALINAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ KIZ TUTUKLANDI

        Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 2 zanlıdan biri tutuklandı.

        Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin Bodrum yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında işletmeci H.G. gözaltına alındı.

        Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu şüphesiyle yakalanan H.G, ifadesinde, üzerine kayıtlı cep telefonu hattını üniversite öğrencisi kızının kullandığını belirtti.

        Adresi tespit edilen üniversite öğrencisi kızı H.G. de savcının talimatıyla Bodrum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerince gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen üniversite öğrencisi H.G. FETÖ üyesi olduğu suçlamasıyla tutuklanırken, babası H.G. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        MUŞ'TA 1 ASKERİ PERSONEL TUTUKLANDI

        Muş Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda, Varto ilçesinde görev yapan 1 askeri personel gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı adli mercilerce tutuklandı.

        Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, Muş İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda; Muş'un Varto ilçesinde görev yapan bir askeri personelin yakalanarak gözaltına alındığı ve şahsın çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandığı belirtildi.

        Ayrıca açıklamanın devamında ise, "Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin PKK/KCK terör örgütüne yönelik yapmış olduğu çalışmalarda da, 4 yıl 2 ay hapis cezası ile aranan bir kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalarda ise Silahlı Yağma suçundan 16 yıl 8 ay hapis cezası bulunan bir kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. İlimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı kesintisiz mücadelemiz sürdürülecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi. (IHA)

        TEĞMENE FETÖ'DEN GÖZALTI

        Niğde'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Mersin'in Tarsus ilçesinde bir teğmen yakalandı.

        Niğde Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, Tarsus'ta Jandarma Komutanlığı emrine görevli Teğmen H.T. gözaltına alındı.

        Zanlının, işlemlerinin ardından Niğde'ye getirileceği öğrenildi. (AA)

        MİLAS'TA 9 FETÖ ŞÜPHELİSİNDEN 7'Sİ TUTUKLANDI

        Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Ekipleri'nde Milas ilçesi başta olmak üzere 7 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 9 kişiden 7'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        FETÖ yapılanmasına yönelik olarak Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Milas Grup Amirliği Ekipleri'nce Milas merkezli olarak eş zamanlı düzenlenen operasyonda Ankara, Antalya, Tekirdağ, Rize, Burdur, Aydın'da I.A., M.Ö., Ö.Y., M.K., D.D., G.Ç., K.G., O.Ç. ve S.M. gözaltına alınarak adliyeye sevk edilmişti.

        "Bylock" kullanıcısı olduğu iddia edilen ve Milas Adliyesi'ne sevk edilen I.A., M.Ö., Ö.Y., M.K., G.Ç., O.Ç. ve S.M. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, K.G. ve D.D. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (IHA)

        İSTANBUL'DA ESKİ POLİSLERE "BYLOCK" OPERASYONU

        İstanbul merkezli 13 ilde düzenlenen operasyonda, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) şifreli haberleşme programı olan "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla yakalanan 27 eski emniyet personelinden 19u tutuklandı.

        İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında, FETÖ/PDY ile bağlantıları olduğu iddiasıyla meslekten ihraç edilen ve haklarında gözaltı kararı verilen 32 emniyet mensubunun yakalanması için çalışma başlattı.

        İstanbul merkezli 13 ilde 10 Nisanda düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında rütbelilerin de bulunduğu 27 eski emniyet personeli gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 19u tutuklanırken, 7si adli kontrol kararıyla, 1i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        Hakkında gözaltı kararı bulunan 5 emniyet mensubunun ise arandığı bildirildi. (AA)

        İZMİR MERKEZLİ 4 İLDE OPERASYONDA TUTUKLU SAYISI 8'E ÇIKTI

        İzmir merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda tutuklu sayısı 8e çıktı.

        Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDYye yönelik soruşturması kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ilçe merkezi ile Adana, Antalya ve Hatayda düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 8 zanlının daha emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Çeşme Adliyesine sevk edilen zanlılardan 5i "terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı, 3ü yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartı getirilerek serbest bırakıldı. Böylece operasyon kapsamında tutuklananların sayısı 8e yükseldi.

        OPERASYON

        Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin FETÖ/PDYye yönelik 10 Nisanda düzenlediği operasyonda 16 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlılardan aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülenin İzmirde ikamet ettiği dönemde berberliğini yaptığı iddia edilen İ.Dnin (50) de bulunduğu 3ü tutuklanırken, 5i ise adli kontrol şartıyla salıverilmişti.

        Tutuklanan İ.Dnin FETÖ elebaşını tıraş etmesinden dolayı çevresinde "Bu eller mübareğe dokundu. Bu elleri ateş yakmaz, cehennem görmez" gibi söylemlerde bulunduğu ileri sürülmüştü. (AA)

        MUŞ'TA PKK'DAN 8, FETÖ'DEN 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Muş´ta PKK/KCK terör örgütlerine yönelik operasyonda 8 kişi tutuklandı. Varto ilçesinde bir askeri personel FETÖ/PDY'den cezaevine girdi.

        Malazgirt ilçesine bağlı Hancağız köyünden PKK/KCK´ya yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 10 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada çeşitli örgütsel dokümanlar, dijital malzemeler ile bir Glock marka silah ve 3 av tüfeği ele geçirildi. Gözaltına alınanlardan 7'si tutuklandı. Ayrıca PKK/KCK'ya yönelik yapılan çalışma kapsamında 4 yıl 2 ay hapis cezası kesinleşen bir kişi cezaevine gönderildi.

        Varto ilçesinde ise FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bir askeri personel yakalanarak gözaltına alındı. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen asker 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklandı. (DHA)

        MERSİN'DE ÖRGÜTÜN "İL ABLASI" TUTUKLANDI

        Mersin'de FETÖ'nün kadın yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen il ablası ile örgütün gizli haberleşme ağı 'ByLock' kullandıkları iddia edilen 25 kişiden 16'sı tutuklandı.

        15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, örgütün kadın yapılanması ve gizli haberleşme ağı olan 'ByLock'u kullandığı tespit edilen kişilere yönelik operasyonlar sürüyor. Başsavcılık, örgütün il ablası olarak görev yapan A.A. ile birlikte 26 kişi hakkında yakalama kararı çıkardı. Bunun üzerine harekete geçen Mersin İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, gerçekleştirdikleri eş zamanlı operasyonlarda örgütün il ablası A.A. ile ByLock kullandığı belirlenen F.G., C.T., Ç.S., A.A., E.Y., H.D., H.K., N.C., R.E., R.G., S.G., S.D., Ü.D., U.B., C.T., R.B., S.A., S.Y., A.T.Ö., D.A., M.A.G, L.T, İ.T. ve F.E.'yi gözaltına almıştı.

        Dün emniyetteki ifadelerinin tamamlanmasının ardından 26 kişi, yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Mahkeme, il ablası olarak görev yapan A.A. ile bylock kullandığı belirlenen 16 kişiyi tutuklarken, 5 kişiyi adli kontrol şartıyla, 4 kişiyi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. (IHA)

        ÇEŞME'DE 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        İzmir'in Çeşme ilçesi merkezli, Adana ve Antalya illerinde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 16 FETÖ/PDY terör örgütü zanlısından 5'i daha tutuklandı. Son tutuklamayla toplam tutuklu sayısı 8'e çıktı.

        Çeşme Cumhuriyet Savcılığı talimatı ile Kaçakçılık ve Organize Suçlar Çeşme Grup Amirliği ve Çeşme Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonlarla gözaltına alınan zanlılar, 2 grup halinde Çeşme Adliyesi'ne çıkarıldı.

        İlk gün Adliye'ye çıkarılan 8 kişilik gruptan, aralarında FETÖ/PDY terör örgütü lideri Fethullah Gülen'i traş eden berber İ.G., müteahhit M.G. ve esnaf N.G. tutuklanmıştı. İkinci gün Adliye'ye çıkarılan 8 kişilik gruptan da M.V.B., M.D., Ş.Ö., S.K. ve Ö.G. tutuklanırken, A.U.S., İ.Z. ve E.S. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (IHA)

        ATİLLA TAŞ VE 11 GAZETECİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanması davasında tahliyelerine karar verildikten sonra "darbe girişimi" soruşturmasında gözaltına alınan ve hakimliğe sevk edilen aralarında Atilla Taş ve Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun da bulunduğu 12 şüphelinin, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlarından tutuklanmalarına karar verildi.

        REKLAM

        FETÖ'nün medya yapılanması davasında tahliyelerine karar verilmesinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "darbe girişimi'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanmaları talep edilen 13 kişinin hakimlikteki işlemleri sona erdi.

        Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerden Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Abdullah Kılıç, Oğuz Usluer, Atilla Taş, Hüseyin Aydın, Murat Aksoy, Mustafa Erkan, Seyit Kılıç ve Yetkin Yıldız'ın "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlarından tutuklanmasına hükmetti.

        Hakimlik şüphelilerden Ali Akkuş'un ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasını kararlaştırdı. Yurt dışına çıkış yasağı getirilen Akkuş'un, haftada bir kez polis merkezine giderek imza atması kararı da alındı. (AA)

        Balıkesir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonun ardından adliyeye sevk edilen 31 eski kamu çalışanından 18'i tutuklandı.

        BALIKESİR'DE FETÖ/PDY OPERASYONU 33 ŞÜPHELİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

        Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'nin kamu kurumlarındaki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında daha önce meslekten ihraç edilen, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları tespit edilen 33 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        Düzenlenen eş zamanlı operasyonda 31 zanlı yakalandı.

        İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2'si savcılıkça serbest bırakıldı.

        Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 18'i cezaevine gönderildi, 11'i ise adli kontrol şartıyla salıverildi.

        Firari 2 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        SAKARYA'DA FETM'NÜN DARBE GİRİŞİMİNE İLİŞKİN DAVA

        Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuzdaki darbe girişimine ilişkin, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile örgütün sözde "hava kuvvetleri imamı" firari Adil Öksüzün de aralarında bulunduğu 224 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesince, özel olarak hazırlanan Ferizli Spor Salonunda yapılan duruşmaya, 138 tutuklu sanık ile avukatları ve yakınları katıldı.

        Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kaydedilen duruşmada, tutuklu 8 sanık savunma yaptı.

        "EMİRLERE UYMAYAN VURULACAKTIR" TALİMATI

        Tutuklu sanık eski Uzman Çavuş Ramazan Bacak, 15 Temmuz günü Tabur Komutan Vekili Üsteğmen Kayhan Demirin kendisini arayarak, "Sabah tabur personeline yeni gelen tugay komutanı bugünlerde alarm verebilirmiş." dediğini öne sürdü.

        Demirin bir alarm verildiğinde kimin nasıl birliğe geleceği konusunda açıklama yaptığını iddia eden Bacak, "Aracı olanlar, olmayanların gelişine yardımcı olsun. dedi. Daha sonra Taşkısığı Kışlasından Çark Kışlaya geldik. Eski Merkez Komutanı Albay Ahmet Üzer, sivil olarak gelenler nedeniyle içinde bulunduğumuz gruba, Siz niye sivil geldiniz? Zaten geç kaldınız, şoktan çıkın, olay çok ciddi. Artan terör eylemleri nedeniyle jandarma ve polisle Valiliğin emniyetini almaya gideceğiz. Sıkıyönetim ilan edildi, Üzerinizdeki şoku atın, aracınıza binin, bekleyin. dedi." ifadelerini kullandı.

        "AHMET ALBAY SİLAHIMI ALIP KENDİSİ HAVAYA ATEŞ ETTİ"

        Bacak, kışladaki askerlerde şaşkınlık olduğunu, Ahmet Albayın "Emirlere uymayan vurulacaktır." talimatı verdiğini belirterek, Valiliğin C kapısında beklemeye başladıkları sırada vatandaşların yanlarına gelerek, "Sizin ne işiniz var burada, kışlanıza dönün." dediğini kaydetti.

        C kapısına geldiklerinde yanlarına gelen Ahmet Albayın hakaret ederek, "Bu vatandaşları niye yaklaştırıyorsunuz? Uzaklaştırın." talimatı verdiğini söyleyen Bacak, şöyle devam etti:

        "Bunu duyan yurttaşlar, Asker kışlaya sloganı attı. Ahmet Albay, Yüksek tutuş, ateş edin. dedi. Ancak ne ben ne de orada bulunan personel, bu emri yerine getirdi. Yanımdaydı, aniden elimdeki G3 piyade tüfeğime sarıldı ve elimden aldı. Kurma kolunu çekti ve havaya bir el ateş etti. Tekrar kurma kolunu çekti, yine havaya bir el ateş etti. Silahı da göğsüme fırlattı. Ben tuttum ve C kapısından içeriye doğru gitti. Olaylar sırasında polise ve vatandaşa silah doğrultmadım ve ateş etmedim. Üzerime atılı suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum."

        "AHMET ALBAYIN GÖZÜ DÖNMÜŞ"

        Bacak, o gün kendisinde bulunan silahın otomatik, yani seri atış yapabilen G3 piyade tüfeği olduğunu belirterek, "Esasen Ahmet Albayın benden aldığı silahı kurma kolunu bir kere çekip bırakarak yatağa mermi yolladıktan sonra ve patlattıktan sonra yeniden kurma hareketi yapmasına gerek yoktu. Gereksiz bir kurma hareketi nedeniyle ikinci atıştan önce mermi, atış yatağındaki dolu mermi dışarıya düştü. Ben onu da boş kovanları da almadım. Tahminim Ahmet Albayın gözü dönmüştü ya da silahın çalışma prensibini bilmediği anlaşılıyordu." diye konuştu.

        Suçlamaları kabul etmediğini belirten Bacak, beraatini ve tahliyesini istedi.

        Tutuklu sanık eski Astsubay Kıdemli Çavuş Fatih Sevenel de verilen alarm emri üzerine Çark Kışlasına, buradan da Valiliğe gittiklerini söyledi.

        A kapısı civarında hengame yaşandığını, bu sırada Ahmet Albayın üsteğmen Doğan Aydına "Ne bekliyorsun, arka tarafın emniyetini almayacak mısın?" dediğini duyduğunu aktaran Sevenel, emir doğrultusunda kuzeye doğru yola çıktıklarını kaydetti.

        Sevenel, vatandaşların yavaş yavaş C kapısına doğru ilerlemeye başladığı sırada nereden geldiğini anlamadığı mekanik bir sesin, "Kahraman Sakarya halkı, yatağında uyuma, demokrasine sahip çık." diyerek vatandaşları sokağa davet ettiğini aktararak, bunu duyduktan sonra şok olduğunu, Camili 2 Mahallesindeki evine kaçmak istediğini fakat kalabalık vatandaş grubundan korktuğu için gidemediğini ileri sürdü.

        C kapısında kalabalık insanların içerisinde gördüğü Ahmet Albayın yüksek tutuş yaparak havaya ateş ettiğini gördüğünü belirten sanık Sevenel, ondan sonra olayların boyutunun artığını, sonrasında polise giderek kendi iradesiyle teslim olduğunu söyledi.

        Sevenel, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, tahliyesini istedi.

        Diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, tahliyelerini talep etti.

        Mahkeme heyeti, duruşmayı pazartesi gününe erteledi. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ