Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (10 Mayıs 2017)

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 tarihinde kalkıştığı darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından yurt genelinde FETÖ temizliği tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 10 Mayıs 2017 Çarşamba günü raporu.

        Haberler anlık olarak güncellenmektedir...

        BURSA'DA FETÖ/PDY OPERASYONU

        Bursa merkezli 16 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin operasyonda, terör örgütünün öğrenci yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 24 şüpheliden 19'u tutuklandı, 5 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, 28 Nisan'da 16 ilde örgütün öğrenci yapılanmasına yönelik operasyonda yakalanan 24 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        FETÖ'nün "ışık evleri"nde öğrencilik döneminden bu yana yetiştirildiği ve örgüte adam kazandırmak için çeşitli eğitim kurumlarından sorumlu oldukları tespit edilen şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye getirildi. AA

        ÇORUM'DA FETÖ'NÜN SÖZDE "MAHREM İMAMI" OLAN 6 KİŞİ TUTUKLANDI

        Çorum'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) mahrem imamlarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 kişi tutuklandı.

        Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, yaptığı yazılı açıklamadaAnkara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada ele geçirilen hard disk üzerinde yapılan inceleme sonucunda, FETÖ/PDY Silah Terör Örgütü ile irtibatlı olduğu tespit edilen ve 'mahrem imam' olarak tabir edilen 49 şüpheli hakkında Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını belirtti. Soruşturma kapsamında şüphelilerden büyük çoğunluğu hakkında daha önce savcılık tarafından işlem yapıldığı ve bir kısmının tutuklandığı, bir kısmının da adli kontrol şartıyla serbest kaldığının tespit edildiğini bildiren Başsavcı Yurdagül, hakkında gözaltı kararı bulunan diğer 12 şüpheliden 6´sının yakalanarak tutuklandığını ifade etti. Şüphelilerden 6´sı hakkında ise yakalama kararı bulunduğunu kaydeden Yurdagül, "Şüphelilerin bir çoğunun örgüt içerisinde 'kod adı' ile tanındıkları, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün gizliliğin sağlanması amacı ile kullandığı Bylock isimli program kullanıcısı oldukları tespit edilmiştir. Soruşturma halen devam etmekte olup, safahat ve sonucundan gerektiğinde ayrıca bilgi verilecektir" İfadelerini kullandı. (DHA)

        TEKİRDAĞ'DA FETÖ'NÜN "KRİPTO" YAPILANMASINA YÖNELİK OPERASYONDA GÖZALTI SAYISI 68 OLDU

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) "kripto" yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 68'e çıktı.

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, KKTC ve Tekirdağ, Ağrı, Ankara, Ardahan, Balıkesir, Bitlis, Bursa, Çankırı, Diyarbakır, Edirne, Hakkari, İstanbul, İzmir, Kars, Mersin, Konya, Siirt, Şırnak, Tunceli, Van'ı da kapsayan illerde örgütün "asker abisi" olduğu iddia edilen 12 sivilden talimat aldığı öne sürülen 2'si askeri okul öğrencisi 108'i muvazzaf askeri personel olmak üzere 110 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılması üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerince çalışma yürütülüyor.

        Şüphelilerin adreslerine düzenlenen operasyonda dün 51 askerin gözaltına alınmasının ardından diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalarını sürdüren polis, 17 kişiyi daha gözaltına aldı. Böylece gözaltına alınanların sayısı 68'e çıktı.

        Gözaltındaki şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ederken, polis ekiplerinin de firari zanlıları arama çalışmaları sürüyor. (AA)

        FETÖ'NÜN 3 ÜST DÜZEY DERNEK YÖNETİCİSİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle kanun hükmünde kararnameyle (KHK) kapatılan Ankara Çalışanları Eğitim ve Dayanışma Derneğinin "ByLock" kullandığı iddia edilen 3 üst düzey yöneticisi tutuklandı.

        Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı verilen, KHK ile kapatılan derneğin kurucu 3 yöneticisi, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandı.

        Savcılıktaki sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan derneğin üst düzey yöneticileri Hasan C, Oktay Ö. ve Şeref T. "teröre finans sağlamak" ve "terör örgütü üyeliği" suçlarından tutuklandı.

        FETÖ'nün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları öne sürülen şüphelilerin, Avrupa Birliği projelerinden alınan hibe desteğini, dernek üzerinden FETÖ'ye aktardıkları ve örgüte finansman sağladıkları iddia ediliyor.

        Kapatılan Ankara Çalışanları Eğitim ve Dayanışma Derneğinin yöneticileri, ayrıca AB'nin hibe ve destek projeleri üzerinden elde ettikleri paralarla, örgüte yeni üyeler kazanabilmek adına ücretsiz kurslar, geziler ve etkinlikler düzenlemekle suçlanıyor. (AA)

        6 AYDIR ARANAN FETÖ'NÜN SÖZDE "MAHREM İMAMLARI" MUĞLA'DA YAKALANDI

        Terör örgütü FÖTÜ'nün Siirt mahrem imamları oldukları gerekçesiyle haklarında arama kararı olan ve 6 aydır aranan iki şüpheli, Muğla'nın Ortaca ilçesinde yakalandı. Yakalanan mahrem imam emniyet çıkışında "Bu zulmü yapanın yanına kalmayacak" şeklinde tehditte bulundu.

        Edinilen bilgiye göre, FETÖ/PDY'nin Siirt mahrem imamları oldukları ileri sürülen ve Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 6 ay önce haklarında arama kararı çıkartılan V.K. (35) ve eşi Ş.K'nin (32) Ortaca'da olduğu bilgisine ulaşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri şüphelileri takibe aldı. Ekipler, teknik ve fiziki takibin ardından şüphelilerin Ortaca'da kaldığı eve operasyon düzenledi.

        Düzenlenen operasyonda 2 şüpheli gözaltına alınırken, evde yapılan aramada ele geçirilen örgütsel dokümanlara el konuldu.

        Şüphelilerin, Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından İzmir'e sevk edildi. Şüphelilerden V.K'nın emniyet çıkışında "Bu zulmü yapanın yanına kalmayacak" şeklinde tehdit savurması dikkat çekti. (İHA)

        ESKİŞEHİR'DE 16 AKADEMİSYEN GÖZALTINA ALINDI

        Habertürk Haber Merkezi'nden Can Hacıoğlu'nun haberine göre,Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PYD'nin Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ndeki yapılanmasını yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubesi ekipleri Eskişehir, İstanbul, Isparta ve Şanlıurfa'da çok sayıda adrese baskın düzenledi. Operasyonda 4 profesör ve 3 doçentin de bulunduğu 16 akademisyen gözaltına alındı.

        Öte yandan Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 24 şüpheliden 22'si adliyeye sevk edildi. 2 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

        ESKİ MİLLETVEKİLİ FETÖ'DEN TUTUKLANDI

        Mersin'deki, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun tutuklandı.

        Mersin Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsımında, terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 24. Dönem Milletvekili Uzun'un, emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Toros Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Uzun, daha sonra adliyeye sevk edildi.

        Savcılıktaki sorgusu tamamlanan Uzun, sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. (AA)

        İZMİR'DE 7 MUVAZZAF ASKER YAKALANDI

        İzmir merkezli 8 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının(FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) "kripto yapılanmasına" yönelik operasyonda 7 muvazzaf asker yakalandı.

        İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İzmir, Manisa, Malatya, Şırnak, Kocaeli, Konya, Van ve Hatayda önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Gözaltına alınan 6 astsubay, bir uzman çavuş İl Jandarma Komutanlığına götürüldü. (AA)

        DİYARBAKIR'DA 12 KİŞİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanmasına yönelik Ankara merkezli Diyarbakır'da düzenlenen operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 12 şüpheli tutuklandı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında aralarında öğretmen, akademisyen ve doktorun da bulunduğu 16 şüpheliden 15'inin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 12'si "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bir şüphelinin ise emniyetteki işlemleri sürüyor.

        Öte yandan 24 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği öğrenildi. (AA)

        KARS'TA 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Emniyetteki mahrem yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 5 kişi tutuklandı.

        Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca FETÖnün mahrem imamlarına yönelik 81 ilde yürütülen operasyon kapsamında Karsta gözaltına alınan 5 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen zanların tamamı, mahkemece tutuklandı. (AA)

        ANKARA'DA ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ ARİF AYGÜN TUTUKLANDI

        Ankara'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında aranan, kaçmak isterken ayağından vurularak yakalanan eski emniyet müdürü Arif Aygün tutuklandı.

        Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında gözaltına alınan Arif Aygün, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Şüpheli, Ankara Batı Adliyesinde savcılıktaki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.

        FETÖnün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı belirlenen Aygünün, 2015te Konya Ereğli Polis Meslek Eğitim Merkezinde çalışırken resen emekli edildiği, 675 sayılı KHK ile meslekten ihraç edilerek rütbelerinin söküldüğü öğrenildi.

        Noterde kendisine ait taşınmazları eşine devrederken yakalanan şüphelinin, FETÖnün sözde "Irak imamı" olan bacanağı Nurettin Aytuğa para transfer ettiği ortaya çıktı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporuna göre, Aygünün belirli aralıklarla, Bank Asyanın Erbil Şube Müdürü Aytuğun hesabına para yatırdığı tespit edildi.

        Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi tarafından yakalanıp Türkiyeye iade edilen Aytuğun, Konyada yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandığı kaydedildi.

        Öte yandan, kaçma hazırlığında olduğu değerlendirilen şüphelinin, kamuoyunda "Böcek Davası" olarak bilinen davanın sanıklarını savunan ve hakkında yakalama kararı bulunan avukata da para transfer ettiği ortaya çıktı.

        Başkentte 3 Mayısta, FETÖ soruşturması kapsamında aranan eski 2. sınıf emniyet müdürü Arif Aygün, işlem yapmak üzere geldiği noterde kendisini gözaltına almak isteyen polise saldırmıştı. Aygün, kaçmak isterken ayağından vurularak yakalanmıştı. (AA)

        GAZİANTEP'TE 20 KİŞİ TUTUKLANDI

        Gaziantepte, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) "mahrem imamları"na yönelik operasyonda gözaltına alınan 28 şüpheliden 20si tutuklandı.

        Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, terör örgütü FETÖ/PDYnin "mahrem imamları"na yönelik düzenlenen operasyon kapsamında Gaziantepte yakalanan zanlıların emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen çoğu eski öğretmen 28 şüpheliden 20si çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 8 kişi ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

        Ankara merkezli 81 ilde 26 Nisanda yapılan operasyonda, Gaziantepte 28 şüpheli gözaltına alınmıştı. (AA)

        ANTALYA'DA FETÖ'NÜN SÖZDE "MAHREM İMAMI" OLAN 21 KİŞİ TUTUKLANDI

        Antalya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda örgüt içinde "mahrem imam" olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 22 zanlıdan, 21'i tutuklandı.

        Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince, örgütün "mahrem imamları"na yönelik düzenlenen operasyonda, çoğunluğunu öğretmenlerin oluşturduğu 22 kişi gözaltına alındı.

        Zanlılar, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından, adliyeye sevk edildi. Örgütün "mahrem imamı" olduğu iddia edilen zanlılardan 21'i, "Silahlı örgüt kurma ve yönetme" suçundan tutuklandı.

        Bir zanlı ise adli kontrol hükümleri uygulanmak üzere, serbest bırakıldı. (AA)

        KONYA'DA 14 KİŞİ YAKALANDI

        Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, aralarında müftülük çalışanlarının da bulunduğu 14 kişi yakalandı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturması kapsamında, örgütle iltisaklı oldukları tespit edilen 19 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, düzenledikleri operasyonda, aralarında daha önce görevden uzaklaştırılmış ve halen görevde olan müftülük çalışanları ile "mahrem ablalar"ın da bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

        Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, ardından emniyet müdürlüğüne götürüldü.

        Adreslerinde bulunamayan 5 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        KAYSERİ'DE 8 ÖĞRETMEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen ve "ByLock" kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 8 öğretmen, adliyeye sevk edildi.

        Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturması kapsamında, daha önce meslekten ihraç edilen ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 25 öğretmenden 8'inin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen 8 zanlı, adliyeye gönderildi. (AA)

        ANKARA'DA YAKALANAN FİRARİ ÖĞRETMEN ÇİFTTEN BİRİ TUTUKLANDI

        Tokat'taki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında Ankara'da yakalanan firari öğretmen çiftten biri tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Ankarada yakalanan, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kanun hükmünde kararnameyle kapatılan ilkokulda öğretmenlik yapan F.B. ile kocası C.Bnin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan C.B. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. F.B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        ANTALYA'DA 16 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Antalya'da düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 16 zanlı, adliyeye sevk edildi.

        Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyon kapsamında 8'i hakim ve 4'ü savcı olmak üzere 16 kişi gözaltına alındı.

        Emniyetteki ifade işlemleri tamamlanan zanlılar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. (AA)

        MİT, TSK EGM VE BAKANLIKLARA FETÖ OPERASYONU

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDYye yönelik soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkarılan, aralarında örgütün MİT, TSK, EGM ve bakanlıklardan sorumlu yöneticilerinin de bulunduğu 53 kişinin yakalanması için İstanbul merkezli 17 ilde operasyon başlatıldı. (AA)

        YALOVA TİCARET VE SANAYİ ODASI'NA FETÖ OPERASYONU: BAŞKAN DAHİL 8 KİŞİYE GÖZALTI

        Yalova'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, odanın hesabındaki paranın kapatılan Bank Asya'ya yatırıldığı tespiti üzerine Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan ve üyelerinden oluşan 8 kişi gözaltına alındı.

        Yalova Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri YTSO yönetim kuruluna yönelik operasyon yaptı.

        Operasyon kapsamında, YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan ile yönetim kurulu üyeleri gözaltına alındı.

        Olayla ilgili olduğu belirtilen bir kişinin tutuklu olduğu, 8 şüphelinin emniyetteki ifadelerinin sürdüğü öğrenildi.

        Soruşturma kapsamında, odanın hesabında bulunan 2 milyon 300 bin liranın, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in çağrısı üzerine 10 Mart 2014'te 32 gün süreyle yatırıldığı, 2 milyon 200 bin liranın da 22 Aralık 2014'te 31 gün vadeyle yatırıldığı ancak bir gün sonra çekildiği tespit edildi. (AA)

        BALIKESİR'DE 40 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Balıkesir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 15 Temmuz'dan sonra oluşturulduğu öğrenilen eğitim danışmanlığı yapılanmasına yönelik operasyonda 40 kişi gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'nün 15 Temmuz'dan sonra oluşturulan eğitim danışmanlığı yapılanması içinde yer aldığı belirlenen 26 kişiye yönelik uzun süren takip ve soruşturmanın ardından operasyon yaptı.

        Örgüt üyelerinin il merkezindeki bir apartmanda toplantı yaptığı bilgisine ulaşan ekipler, söz konusu adrese yönelik operasyonda toplantı halindeki 40 kişiyi gözaltına aldı.

        Yakalananların, yapılanma içinde yer alan 26 kişiden 22'si ile ByLock kullanıcısı olduğu belirlenen 18 kişi oldukları öğrenildi.

        Örgütün yeni yapılanması içinde yer alan bu kişilerin, farklı illerden Balıkesir'e gelerek aktif olarak FETÖadına bir süredir faaliyet gösterdikleri belirlendi.

        Toplantının yapıldığı adrese yönelik operasyonda, yapılanma içindeki 26 kişi arasında bulunan ve "Erzurum irşad imamı" olarak aranan Manisa nüfusuna kayıtlı Mustafa Hikmet Kayapalı (59), polisten kaçmaya çalışırken apartmanın 3'üncü katındaki balkon demirlerinin kopması sonucu düşerek yaşamını yitirmişti. (AA)

        ESKİŞEHİR'DE GÖZALTINA ALINAN 24 POLİS MEMURUNUN 22'SİNİN İŞLEMLERİ TAMAMLANDI

        Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 24 polis memurundan 22'sinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 3 Mayıs'ta kent merkezinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 24 polis memurundan 22'si emniyetteki ifadelerinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında Adalet Sarayı'na getirildi.

        Şüphelilerden 2'si emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

        Bu arada, şüphelilerin cep telefonlarında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"un yüklü olduğu bildirildi. (AA)

        ERZİNCAN'DA 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Erzincan’da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyetteki mahrem yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı.

        Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında Erzincan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 4 kişi sorguları tamamlanarak adliyeye sevk edildi.

        Cumhuriyet savcısına ifade veren şüpheliler, tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakimlikçe sorgulanan 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Erzincan’da, 6 "mahrem imam" 26 Nisan'daki eş zamanlı operasyonda gözaltına alınmıştı.

        Öte yandan, yurt genelinde mahrem imamlarla ilgili yapılan operasyonlarda Erzincan’da 19 kişinin tespit edildiği, bunlardan 7'sinin çeşitli tarihlerdeki operasyonlarda tutuklandığı öğrenildi. (AA)

        BİTLİS MERKEZLİ OPERASYONLARDA 20 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Bitlis merkezli 12 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 20 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

        Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, FETÖ/PDY'nin faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve önlenmesine yönelik çalışma yürütüldüğü belirtildi.

        Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        "8 Mayıs'ta FETÖ/PDY'nin 'mahrem yapısı' içinde faaliyet gösteren şahıslara yönelik Bitlis merkezli, Tatvan ve Ahlat ilçeleri ile İstanbul, Ankara, Konya, Aydın, Manisa, Siirt, Giresun, Van, İzmir, Isparta ve Batman'da, 25 şahsa yönelik eş zamanlı operasyon yapılmıştır. Operasyonda aralarında Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve jandarma komutanlıklarında çalışan subay ve astsubayların bulunduğu 20 kişi gözaltına alınmıştır."

        Açıklamada, terör örgütleri ve bu örgütlerin gerçekleştirdikleri eylemlere karşı mücadelenin, halkın desteğini alan güvenlik güçlerince kararlılıkla devam edeceği vurgulandı. (AA)

        BURSA'DA 24 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bursa'da FETÖ/PDY yönelik yürütülen operasyonlar kapsamında terör örgütüne öğrenci kazandırmak suçundan gözaltına alınan 24 kişi adliyeye sevk edildi.

        Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY terör örgütünün öğrenci yapılanmasına yönelik 16 ilde 28 Nisan tarihinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda FETÖ'nün evlerine öğrenci kazandırmak, ev imamlarını atamak suçlarından aranan 24 kişi gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından, "FETÖ/PDY örgütüne üye olmak, örgüte üye kazandırmak" suçlarından sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. (İHA)

        SİNOP'TA 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Sinop'ta, 81 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) mahrem imamlarına yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 7 şüpheliden 3ü tutuklandı.

        Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda FETÖnün mahrem imamlarına yönelik yurt genelindeki operasyon kapsamında Sinop Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla emniyet güçlerince gözaltına alınan çeşitli meslek gruplarından 7 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden İ.S, A.A. ve Y.S. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer şüphelilerden S.M. ve F.S. savcılık sorgularının ardından, A.S. ve B.B. de mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        KAYSERİ'DE 26 KİŞİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik Ankara merkezli operasyon kapsamında Kayseride gözaltına alınan 46 zanlıdan 26sı tutuklandı.

        FETÖnün emniyet teşkilatındaki "mahrem imam" yapılanmasına yönelik Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 46 zanlının savcılıktaki işlemleri tamamlandı.

        Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 26sı tutuklandı, 20si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        MERSİN TARSUS'TA 20 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Mersin'in Tarsus ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) sağlık çalışanları yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda 20 kişi gözaltına alındı.

        Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında aralarında daha önce açığa alınıp görevlerine iade edilen doktor, hemşire ve röntgen teknisyenlerinin de bulunduğu 20 şüpheli İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

        Emniyete getirilen 20 kişinin sorguları devam ediyor. (İHA)

        RİZE'DE 7 KİŞİ TUTUKLANDI

        Rize'de, 81 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) mahrem imamlarına yönelik düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan 7 kişi tutuklandı.

        REKLAM

        Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda FETÖ'nün mahrem imamlarına yönelik 81 ilde yürütülen operasyonu kapsamında Rize'de gözaltına alınan 7 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen 7 kişi, tutuklandı.

        Rize'de soruşturma kapsamında mahrem imam olduğu öne sürülen 18 kişi daha önce tutuklanırken mahrem imam olduğu tespit edilen 3 kişinin ise arandığı öğrenildi. (AA)

        FETÖ'NÜN EMNİYET YAPILANMASINA OPERASYON: 176 KİŞİ TUTUKLANDI

        İstanbul'da Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) emniyet yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 217 şüpheliden 176'sı tutuklandı.

        Edinilen bilgilere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Organize Suçlarla Mücadele, Mali Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünce 25 Nisan tarihinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün mahrem emniyet yapılanmasında görevli oldukları tespit edilen şahıslara dönük operasyon düzenlenmişti. Söz konusu tarihte pek çok adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 217 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından gündüz saatlerinde adliyeye sevk oldu. Tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilen zanlıların 176'su tutuklanarak cezaevine gönderildi. 41 şüpheli hakkında adli kontrol ve yurtdışına çıkış yasağı kararı uygulandığı öğrenildi. (İHA)

        REKLAM

        KOCAELİ'DE FETÖ OPERASYONU: 13 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kocaeli'de FETÖ/PDY operasyonları kapsamında gözaltına alınan 16 kişiden 13'ü tutuklandı.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY operasyonları kapsamında örgütün mahrem imamı iddiası ile 16 kişi Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubesi ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. 16 kişiden 13'ü tutuklanırken 3 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (IHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ