Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Suriyeli mültecilere yönelik "Sosyal Uyum" projesi adını verdikleri proje kapsamında yaptığımız yardımlardan başka düzenli hiçbir ödeme ve yardım olmadığına dikkat çekerek, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kanalıyla bu mültecilere maaş verildiği ile ilgili söylentiler tamamen yanlıştır. Yanlıdır. Belki de maksatlı çıkarılmış söylentilerdir" dedi.
İHA'nın haberine göre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Çorum Valiliği tarafından düzenlenen Koruma Altındaki Çocuklar 7. Türkiye Yüzme Şampiyonası için Çorum'a gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Valiliği ziyaret etti. Vali Necmeddin Kılıç ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Bakan Yardımcısı Ersoy, burada Çorum'a yapılan yatırımlar ve mültecilere yönelik yardımlar hakkında açıklamalarda bulundu.
Sosyal uyum projesi kapsamında kişi başına 100 lira yardım yapıldığını ve bunun da belirli şartlarının olduğunu açıklayan Bakan Yardımcısı Ersoy, mülteci alilerle dört taneden fazla çocuk ya da 50 yaş üzerinde bireyler olacağına işaret etti. Ersoy, ayrıca mültecilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt sistemine kayıt yaptırmış olmalarının gerektiğini ifade etti.
Mültecilere yapılan yardımların insani yardım fonundan karşılandığını anlatan Ersoy, "Kaynağı insani yardım fonu tarafından yani dış kaynaklar tarafından karşılanan Türkiye Cumhuriyeti bütçesinden bir kuruş çıkmadan o fonlarla karşılanan bir kaynakla bugüne kadar 1 milyon 300 bin Suriyeli'nin başvurusunu aldık. Geçen haftaki rakamlar itibariyle söylüyorum. Bugün bu rakamlar çoğalmıştır. Böylece 1 milyon 300 bin Suriyeliyi kayıt altına almış olduk. Bunların 800 bin başvurusu değerlendirildi. Yaklaşık 500 binin üzerine 600 bine yakın Suriyeli bu yardımdan kişi başı 100 lira olarak faydalanır hale geldi. Bunun dışında devletimizin ödeneği daha doğrusu devletimizin ödenmesine aracılık ettiği hiçbir yardım yoktur. Devletimizin doğrudan yaptığı bir bağışta yoktur. Bu yardım kaynağı yurt dışından gelir. Sekretaryasını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları yapar. Ödemeyi Kızılay. Kızılay'ın verdiği kartlarla yapıyoruz. Böyle 3 ayrı kurumun işbirliği ile bu insanların asgari insani ihtiyaçların karşılanmasına uluslararası camianın yaptığı katkıyı onlara aktarmış oluyoruz. Başka da yaptığımız devletimizin yaptığı hiçbir düzenleme yoktur"
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.