Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İzmir mitinge hazır

        "Birinci hedefimize ulaştık" diyen Atatürkçü Düşünce Derneği, diğer illerdeki mitinglerden vazgeçti. Şimdi sıra 'Oy kullan' kampanyasında

        Atatürkçü Düşünce Derneği, yarın İzmir'de düzenlenecek mitingden sonra yeni bir cumhuriyet mitingi düzenlenmeyeceğini açıkladı. İnternet sitesinden yapılan açıklamada "1. hedefe başarıyla ulaştık. 2. ve 3. aşamalarda ayrı bir strateji izlenecek. Bu bakımdan, Gaziantep, Denizli, Eskişehir, Zonguldak, Samsun, Hatay ve Sivas'ta miting düzenleme angajmanına girmiş olan arkadaşlarımızın burukluklarını anlamakla birlikte kendilerinden şimdiye kadar gösterdikleri özverili davranışlarının devamını rica ediyoruz" ifadesi yer aldı.

        VALİ KIRAÇ: PATLAMANIN MİTİNGİ ETKİLEYECEĞİNİ SANMIYORUM

        İzmir Valisi Cahit Kıraç, Bornova'da pazar yerindeki patlamanın, yarın yapılacak Cumhuriyet Mitingi'ni etkileyeceğini sanmadığını bildirdi.

        Vali Kıraç, gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamanın yarınki mitingle ilgisi olduğunu düşünmediğin belirterek, ''Mitingde yaklaşık 3 bin polis görev yapacak. Gerekirse bütün İzmir emniyet teşkilatını mitingde görevlendirebiliriz. Patlamanın yarınki mitingi etkileyeceğini sanmıyorum'' diye konuştu.

        Cumhuriyet Mitingi Düzenleme Kurulu Başkanı avukat Ferda Kardelen ise yaptığı yazılı açıklamada, mitinge bir gün kala Bornova'da yaşanan patlamayı üzüntüyle öğrendiklerini kaydetti.

        Patlamanın, mitingi engellemek, baltalamak isteyen güçlerin, katılımı azaltmaya yönelik bir eylemi olabileceğini iddia eden Kardelen, bu tip eylemlerin cumhuriyet güçlerini engellemeyeceğini, aksine mücadele azmini güçlendireceğini savunarak, ''Tarihimiz bunun örnekleriyle doludur. Olayı şiddetle kınadığımızı, yaralanan yurttaşlarımıza acil şifa dileğimizi bildiriyoruz'' görüşünü ifade etti.

        Bu arada patlamanın meydana geldiği bölgenin yakınında askeri lojmanların bulunduğu ve lojmanlardaki bazı dairelerin camlarının kırıldığı bildirildi.

        Öte yandan yarınki miting için İzmir'de bulunan yabancı basın kuruluşlarının temsilcileri patlamanın meydana geldiği yerde gelişmeleri izledi.

        KARŞIYAKA BELEDİYESİ 30 BİN BAYRAK VE ŞAPKA DAĞITACAK

        Karşıyaka Belediyesi, Gündoğdu Meydanı'nda yarın yapılacak Cumhuriyet Mitingi'ne, Karşıyaka'dan deniz yoluyla gidecek vatandaşlara, iskele gişelerinde 30 bin bayrak ve şapka dağıtacağı bildirildi.

        Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

        ''Karşıyaka'dan yüz binlerce kişi bu mitinge katılacaktır. Vatandaşlarımızın miting alanına genel olarak deniz yoluyla gideceklerini düşünüyoruz ve yoğun talep nedeniyle mitinge katılacaklar için vapur girişlerinde ve alanda 30 bin bayrak ile şapka dağıtacağız.''

        Miting nedeniyle Karşıyaka'da bulunan balıkçılık kooperatifleriyle görüştüklerini de belirten Durak, denizden bayraklarla donatılmış yüzlerce tekne ve yelkenlinin, gösteri yapacağını bildirdi.

        BORNOVA'DAKİ PATLAMA

        Durak, Bornova'da Özkanlar pazaryerinde sabah saatlerinde meydana gelen patlamayla ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı:

        ''Miting öncesi pazar yerine konan bombayı, karanlık güçlerin halkı korkutmaya yönelik çabası olarak değerlendiriyoruz. Ancak hiçbir baskıya boyun eğmeyeceğiz.''

        DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Amasya mitingi dönüşünde, uzun süren telefon trafiğinin ardından, İzmir’de düzenlenecek Cumhuriyet mitingine katılacağını açıkladı.

        Sezer, kararını açıklayıncaya kadar, “Mitinge gidecek misiniz?” sorusuna, “henüz kararımızı vermedik. Netleşirse açıklayacağız” şeklinde yanıt verdi. Sezer, bu akşam İzmir’e hareket edecek. Öte yandan CHP Lideri Deniz Baykal’ın Zeki Sezer’e yönelik, “Gelin İzmir’de birlikte olalım” çağrısının ardından Zeki Sezer’in mitinge katılma kararı alması da gözleri İzmir’e çevirdi. Mitingde, CHP-DSP işbirliğine yönelik çalışmaların netlik kazanması bekleniyor.

        SON ANDA GELEN KARARIN ÇEKİNCESİ CHP’Lİ ADAYLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ