Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP'li Öymen'den AKP'ye eleştiri

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Öymen, yazılı açıklamasında, dün Kuzey Irak’ta TSK mensuplarına gösterilen tavrı şiddetle kınadıklarını bildirdi. Öymen, “Ne yazık ki, AKP Hükümetinin Kuzey Irak’tan kaynaklanan terör eylemleriyle, o bölgedeki yerel yöneticilerin kışkırtıcı söz ve davranışlarına karşı sessiz ve kayıtsız kalması bölgedeki Türkiye karşıtı güçlere cesaret vermiştir” dedi.

        AKP iktidarının Kuzey Irak’a müdahale için 2003 yılında Meclisten iki kez yetki aldığını kaydeden Öymen, bu yetkisini kullanamamasıyla terörün kaynağına yönelik harekat imkanının ortadan kaldırılmış olduğunu savundu. Öymen, AKP’ye Kuzay Irak’taki terör odaklarına müdahale edemediği ve ABD’yi de bu konuda harekete geçiremediği eleştirisini yöneltti.

        Öymen şunları belirtti:

        İTTİFAKIN GELECEĞİ TEHLİKEYE DÜŞÜYOR

        "Amerika şimdiye kadar PKK teröristlerine müdahalede bulunmamış ve Türkiye’nin müdahalesine de karşı çıkmıştır. Bu durum iki ülkenin de üye bulunduğu NATO’nun temel ilkeleriyle çelişmekte ve ittifakın geleceğini tehlikeye düşürmektedir.

        22 Temmuz seçimlerinde vatandaşlarımız bu kötü gidişe son verecek ve teröre karşı kararlı ve cesaretli politikalar izleyecek olan CHP İktidarını iş başına getirecektir.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ