Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ANAVATAN'da zor günler

        Merkez sağdaki birleşme planlarının sonuçsuz kalması, kısa vadede hem DP hem de Anavatan’ı olumsuz etkileyecek gibi görünüyor. Siyasi değerlendirmeler ve yapılan kamuoyu araştırmaları, DP ve Anavatan’ın merkez sağda birliği sağlaması halinde yüzde 10’luk seçim barajını aşabileceğine işaret ediyordu.

        Ancak birleşmenin gerçekleştirilmemesi her iki partiyi de seçim barajı altında kalma tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı. Birleşmemenin olumsuz sonuçlarının yanısıra yaşanan sürecin Anavatan’da bir başka önemli sonucu da gerek merkez sağdaki evlilik kararının yaşama geçirilmemesi gerekse de Mumcu’nun eski ANAP Genel Başkanı’na yönelik sert sözleri nedeniyle, Yılmaz döneminin etkili isimlerinin partiden ayrılmaları oldu. Bu durum dün kongrede yapılan MKYK seçimlerine de yansıdı.

        YILMAZ DÖNEMİNDEN ÜÇ İSİM KALDI

        Kongrede seçimi yapılan 50 kişilik MKYK listesinde büyük değişiklikler olmadı. Bir önceki MKYK üyelerinin büyük çoğunluğu, dünkü kongrede yeniden partinin yönetimine seçilse de, peşpeşe gelen istifalarla Yılmaz döneminin etkili isimleri partiden uzaklaşmış oldu.

        Son istifalarla parti üzerindeki Yılmaz gölgesi büyük ölçüde kalkarken, MKYK’da da Mesut Yılmaz döneminden sadece Mehmet Keçeciler, Oltan Sungurlu ve İbrahim Çebi kaldı. Bu durumun ise istifalarla ve birleşmenin sonuçsuz kalması ile sarsılan Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu’nun uzun vadede işini kolaylaştıracak bir sonuç yaratacağı kaydediliyor.

        (ANKA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ