Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "NAMERT"

        AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Sayın Baykal kendine gel kendine. Sen ne zamandan beri niyet okumaya başladın? Ben senin büyücülük sanatının olduğunu bilmiyordum. Eğer büyücülük sanatın varsa şöyle geleceği de bize anlatıver'' dedi.

        Erdoğan, partisince Sakarya Gar Meydanı'nda düzenlenen mitingde, hükümetleri döneminde ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımlardan söz etti.

        İhtiyacı olanlara kömür dağıttıklarını belirten Erdoğan, bunu CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın eleştirdiğini ifade etti. Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

        ''Kömür dağıttık, doğru. Altın değil ama kömür. Kömür altındır öyle bakıyorsan, doğrudur. Kömür dağıtmak bizim için görevdir. Anadolu'da fakir fukarayı o kışın soğuğunda sen onu hatırlamazsın Baykal. Sen sıcak köşede yatıyorsun ama biz onu hatırlarız. Maalesef kendi işgüzarlığı ile tuzağa düştü. Kalktı, geçen akşam... Baktım halkçılık edebiyatı yapıyor. 'Şöyle fakirim, böyle bilmem neyim.' Çık da beyannameni bir açıkla, kendininkini de, hanımınınkini de açıkla... Bir millet görsün. Bir daha açıkla. Açıklayamaz. Fakir fukaraya kömür dağıtmaktan niye rahatsız oluyorsun? Her yıl 1,5 milyon ton kömür dağıttık.''

        Partili belediyelerinin de kömür dağıttığını, ayrıca partisine mensup hayırseverlerin pirinç ve bulgur verdiğini anlatan Erdoğan, bunun seçim zamanı değil, her zaman yapılan bir uygulama olduğunu kaydetti.

        -GİZLİ AJANDA, AÇIK AJANDA...-

        Erdoğan, gelir dağılımında, vergilerde adalet öngördüklerini belirtti. Kaçakların azaldığını, daha iyi noktaya gelindiğinde halkın imkanlarının artacağını anlatan Erdoğan, birlik siyaseti izlediklerini ifade etti. Erdoğan, şunları kaydetti:

        ''Sayın Baykal, diğerleri, 'Bunlar laiklik karşıtı, yok bilmem şöyle'... Sayın Baykal, kendine gel kendine. Sen ne zamandan beri niyet okumaya başladın. Ben senin büyücülük sanatının olduğunu bilmiyordum. Eğer büyücülük sanatın varsa şöyle geleceği de bize anlatıver. Benim kafamın içinde ne var ne yok biliyor. Bunların gizli ajandaları var diyor. Senin açık ajandan ne ki gizlinden ne çıkar. Bırak bunu. Her şeyin ortada ama bu iktidarında ne yaptığı ortada.''

        -BAŞÖRTÜSÜ-

        ''Kadrolaşma iddiaları konusunda ise Erdoğan, ''Kadrolaşmada sizinle aşık atmak mümkün değil. Kadrolaşmanın daniskasını yaptınız'' dedi. Erdoğan, KPSS sistemiyle devlete eleman aldıklarını, devletin üst yönetimlerine yapılan atamaların daha önce alınan kadrolu elemanlar arasından yapıldığını kaydetti.

        Erdoğan, şöyle konuştu:

        ''Bunları rahatsız eden ne biliyor musun? Neymiş, eşinin başı örtülüymüş. Ne demek yahu? Sana ne? Bunu nasıl konuşursun? Sana ne? Bazılarının evlerine adam gönderiyorlar. Eşinin başı örtülü mü, değil mi? Bırakın bu işleri. Bırakın bu ülkede gerginlik yaratmayın. Bu topluluğun içinde benim örtülü bacım da var, başı açık bacım da var. Hepsinin başımın gözümün üstünde yeri var. Niye bu ayrımcılığı yapıyorsunuz?

        Bu yola çıkarken şunu söyledim: 'Ülkemde başı açık başı örtülü el ele mutlu gezdiği gün bizim önümüzü kimse kesemez' dedim. Şu anda da aynısını söylüyorum. İnşallah, Sakarya, 22 Temmuz'da bunun cevabını verecek. Milleti bölüyorlar, ayrıma tabi tutuyorlar. Giyimine kuşamına ne karışıyorsun. Adam okumuş ABD'de, İngiltere'de tahsil görmüş, devlette 10-15 senedir görev yapıyor. Gidin evine bakın diyor, eşi örtülümü, değil mi? Böyle anlayış olur mu? Siz kimsiniz, burası diktatörlük mü, demokrasi ülkesi mi? Onun için 22 Temmuz çok önemli.''

        Laikliği anayasadaki şekliyle kabul ettiklerini, inançlar arasında ayrım yapmadıklarını, etnik, bölgesel ve dinsel milliyetçiliğe hayır dediklerini anlatan Erdoğan, ''Çıkmış Bahçeli ne diyor. 'Ermenilere şunu satmış, bunu satmış' diyor. Eline, diline dursun. Neler konuşuyorlar, neler... Yazık, yazık... Böyle devlete, yönetime talip olmak olmaz. Dürüst, düzgün olacaksın. Yarın birbirimizin yüzüne bakabilecek bir mecalin olacak. Bunları söylediğin zaman olmaz ve bunları ülkeyi satmak diye milleti aldatmak olmaz. Dünyanın bütün gelişmiş ülkelere bak, paranın dini, milleti ırkı yoktur. Bu para benim ülkeme menfaat sağlıyor mu ben ona bakarım'' diye konuştu.

        -NOTLAR-

        Mitinge, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe de katıldı.

        Mitinge katılanlara arama noktalarında üzerinde Erdoğan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin resimlerinin bulunduğu pet şişelerde su verildi.

        Erdoğan, mitingde 1 saat 45 dakika konuştu. Başbakan Erdoğan, konuşması sırasında bazı vatandaşların taleplerini dile getirmesi üzerine, sözlerine ara vererek, parti görevlilerine ilgilenmeleri talimatını verdi.

        Mitingde, AK Parti'nin mitinglerde kullandığı 2 TIR'ın yurt dışından getirtildiği iddialarına da açıklık getirildi. Araçların Mesut Alkan ve Rıfat Karaca tarafından Sakarya'da dizayn edildiği belirtildi.

        Miting alanında ''Asla yalnız yürümeyeceksin'', ''Hepimiz anayız, her zaman yanındayız'' dövizleri açıldı.

        Partiye katılan bazı belde belediye başkanlarına parti rozeti takan Erdoğan'a küçük bir çocuk tarafından, üzerinde adının yazılı olduğu Sakaryaspor forması hediye edildi. Erdoğan, formayı alandakilere gösterdikten sonra boynuna doladı ve çocukla birlikte anı fotoğrafı çektirdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ