Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mayın tuzağı: 5 asker yaralı

        Terör örgütü PKK tarafından Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde araziye döşenen mayınlar can yakmaya devam ediyor. Son birgün içinde örgütün döşediği mayınların patlaması sonucu 5 asker çeşitli yerlerinden yaralandı.

        Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde icra edilen arazi arama tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü mensuplarınca döşenen mayına basılması sonucu meydana gelen patlamada, bir subay ve bir uzman çavuş hafif şekilde yaralandı. Basma düzenekli olduğu değerlendirilen ikinci bir patlama sonucu ise bir er sağ ayağından uzuv kaybı olacak şekilde yaralandığı bildirildi.

        Yaralanan personel helikopter ile Diyarbakır Asker Hastanesi'ne sevk edilip tedavi altına alındı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, yine aynı bölgede, terör örgütü mensuplarınca hazırlanmış, bir adet basma tipi patlayıcı düzenek ve tuzaklanmış el bombası bulundu.

        Patlayıcı düzenekler güvenlik güçleri tarafından, herhangi bir can ve mal kaybına neden olmadan, yerinde etkisiz hale getirildi.

        Şırnak'ın Beytüşşebap'ta icra edilen arazi arama tarama faaliyeti esnasında, Beytüşşebap Kovankaya Köyü bölgesinde terör örgütü mensupları tarafından önceden döşenen basma düzenekli olduğu değerlendirilen mayının patlaması sonucu bir astsubay sağ ayağından uzuv kaybı olacak şekilde ağır, bir astsubay gözünden ve göğüs kısmından hafif yaralandı. Yaralanan personel helikopter ile Şırnak Asker Hastanesi'ne sevk edilip tedavi altına alındı.

        Şırnak'ın dağlık arazi kesiminde icra edilen arama tarama faaliyeti esnasında güvenlik güçleri ile bir grup PKK / KONGRA-GEL terör örgütü arasında çatışma çıktı. 2 terör örgütü mensubunun vurulmuş olduğu değerlendirilip bölgede güvenlik güçleri tarafından geniş çaplı operasyonlara devam ediliyor.

        Şırnak Merkez dağlık arazi kesiminde icra edilen arazi arama ve tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü mensuplarınca tuzaklanmış 2 adet mayın bulunarak imha edildi.

        Mardin'in Yeşilli ilçesinde Cumhuriyet Savcılığı arama kararı ile aranan bir PKK / KONGRA - GEL terör örgütü mensubu yakalanarak, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

        Terörist hakkında gerekli adli işlemlere başlanıldı. Suriye Arap Devleti tarafından yakalanan PKK / KONGRA - GEL terör örgütü mensubu biri bayan 2 terörist Hatay Cilvegözü Sınır Kapısı'nda Türk güvenlik güçlerine teslim edildi. Teröristler hakkında gerekli adli işlemlere başlanıldığı bildirildi.

        Şırnak'ın Silopi ilçesinde de daha önceden PKK / KONGRA - GEL terör örgütünden kaçarak KDP'ye teslim olan, 3 PKK / KONGRA-GEL terör örgütü mensubu Habur Sınır Kapısı'nda Türk güvenlik güçlerine teslim edildi. Teröristler hakkında gerekli adli işlemlere başlanıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ