Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Partiler kavga etmekle meşgul"

        Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, Türkiye'nin siyasi kavgaları bir kenara bırakıp proje üretmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin öteden beri bazı konuları ıskaladığını belirten Sezer, bugünkü siyaset anlayışının problem çözme yerine kutuplaşmayla meşgul olduğunu vurguladı.

        Sezer, DSP İzmir İl Teşkilatı'nın düzenlediği "Köy Enstitülerinden Günümüze" konulu panelin açılışında konuştu. Problemlerin demokrasiyle çözüleceğine dikkat çeken Sezer, "Sorun üretip toplumu kutuplara ayırıp o kutuplaşmadan oy alma ve nema temin etme yarışıyla meşguller. İki taraftan siyaseti meslek edinmiş sözüm ona siyasetçiler, sorunlarımıza çözüm aramak yerine kavga etmekle meşgul. 'Biz kutuplaştırıp ötesine bakmayız' anlayışı var." dedi.

        Siyasetsiz demokrasi olamayacağını ifade eden Sezer, Türkiye'de çok sayıda siyasi parti bulunduğunu, bunların daha çok televizyon ekranlarında kavga etmekle meşgul olduğunu belirtti. Zeki Sezer, "Türkiye'nin öteden beri ıskaladığı konular sebebiyle bugünkü sıkıntılar yaşanıyor. Eğitimi, üretimi, meslek edinmeyi ıskaladık. Demokrasinin kurum ve kurallarıyla işletilmesi konusunda üzerimize düşenleri yapma konusunu ıskaladık. Şimdi demokrasi var çok şükür. Bir de Başbakanımız var, demokrasi sözcüğünü ağzından hiç düşürmüyor." şeklinde konuştu

        Bu arada panel öncesinde Filiz Güneş, Alper Köçeri ve Umut Tarık minik bir konser verdi. Ayrıca köy enstitülerini ve Dursun Tonguç'un hayatını anlatan bir sinevizyon gösterimi sunuldu.

        Cihan

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ