Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa BDP eylemine Türk bayraklı tepki

        BEYCAN ÜÇKARDEŞ / MERSİN (AHT)

        Mersin'de bir grup BDP'li, 'çözüm süreci kapsamında hükümetin üzerine düşen görevi yerine getirmesi' istemiyle oturma eylemi düzenledi. Eyleme, çevrede bulunan bir vatandaş Türk bayrağını açarak tepki gösterdi.

        Dün akşam saatlerinde BDP Mersin İl Başkanlığı önünde bir araya gelen partililer, sloganlar atarak oturma eylemi yaptı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde BDP'liler, çözüm süreci kapsamında hükümetin üzerine düşen görevi yerine getirmediğini savunarak, hükümeti göreve çağırdı.

        Açıklama yapan İl Başkanı Halis Ernarici, "Bu süreci tek taraflı sürdürüyor. Bu süreçle birlikte hiçbir vatandaşın canını yitirmemesi çok sevindiricidir. Bu hayırlı bir iştir. Vicdanı olan kişilerin bunu desteklemesi gerekiyor" dedi. Ernarici'nin konuşmasının sonuna doğru çevrede Salih Gönültaş adlı vatandaş elinde getirdiği Türk bayrağını açıp, "Boşuna uğraşmayın, Türkiye Cumhuriyeti'ne bir şey olmaz. Boşuna uğraşmayın, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti' diyerek BDP'lilere tepki gösterdi. BDP'lilerin de tepki gösterdiği Vatandaşı çevrede bulunan sivil polisler hemen olay yerinden uzaklaştırarak, olayın büyümesine izin vermedi. BDP'lilerin oturma eyleminden sonra eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ