Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim müdürler, okul müdürleri, öğretmenler, okul yöneticileri, milli eğitim bakanlığı, müfettişler

        Okul yöneticileriyle ilgili yeni yönetmelikle birlikte aynı okulda 4 yılını dolduran müdürlerin görev süreleri de okulların kapandığı gün son buldu. Okullarında "vekil" durumuna düşen 39 bin 870 okul müdürü görücüye çıkıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) okullar açılmadan en geç 15 Ağustos'a kadar tamamlayacağı müdür değişikliklikleri için yeni yönetmeliğe göre bugünden itibaren öğretmenler, okul aile birliği başkanı, başkan yardımcısı ve öğrenci meclis başkanına, "Müdürünüzü nasıl buluyorsunuz, görevine devam etsin mi?" diye sorulacak.

        Müdür atamaların ilk kez görüşleri sorulacak olan öğrenci ve veliler Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri'ne (MEBSİS) tek kullanımlık özel şifreyle girecek ve müdürlerinin görev sürelerinin devamı ya da sonlanması konusunda oy kullanacak. Öğretmenler ise daha önce kendilerine verilen şifrelerle müdürlerine not verecek. Müdürlerle ilgili değerlendirme ekranı sistemde 30 gün boyunca açık kalacak. İsteyenler son güne kadar fikrinden vazgeçip yeni değerlendirme yapabilecek. Puan verenlerin isimleri açık olacak. En son kaydedilen değerlendirme üzerinden müdürlerin kalıp kalmayacaklarına dair puanlama yapılacak. Bu puanlama müdür atamalarında kanaat oluşturacak ancak tek başına yeterli olmayacak.

        MÜDÜRE KARNE NOTU

        Okullar A,B,C ve D Grubu diye 4 ayrı tipe ayrıldı. Tüm okul türlerinin değerlendirilmesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü, İnsan kaynaklarından sorumlu ilçe şube müdürü, kurumdaki en kıdemli öğretmen, kurumdaki en kıdemsiz öğretmen ile öğretmenler kurulunca seçilecek 2 öğretmen ile okul aile birliği başkanı ve yardımcısının oy hakkı olacak. MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nün talimatıyla 81 ilde okul müdürleriyle ilgili değerlendirmeler başladı. Bakanlık ayrıca mahkeme kararıyla görevine iade edilen yöneticilerin süre hesaplamasında mahkemenin göreve iade ettiği gün değil ilk kez okullarına atandıkları tarihin dikkate alınmasını da istedi.

        MÜFETTİŞLER TEPKİLİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ