Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TFF2'nci Lig Kırmızı Grup'ta Play-Off yarışı veren Menemen Futbol Kulübü'nde yönetim, Somaspor'la yarın deplasmanda oynanacak maça taraftarlarının alınmama kararına tepki gösterdi. Menemen, Soma İlçe Spor Güvenlik Kurulu'nun kararının gözden geçirilmesini istedi. "Futbol bir seyir oyunudur ve taraftarla güzeldir" diyen Menemen FK yönetimi açıklamada, "TFF 2. Lig 29. hafta mücadelesinde yarın Somaspor ile deplasmanda karşılaşacak profesyonel futbol takımımız ve yönetimimiz, müsabaka öncesi Menemen taraftarının Soma İlçe Spor Güvenlik Kurulu kararı doğrultusunda maça alınmayacağını büyük bir üzüntü ve şaşkınlık içinde öğrenmiş bulunmaktadır. Menemen FK yönetimi, oyuncu ve teknik heyetimiz ile tüm taraftarımızı üzen bu karar, genel hakkaniyet ve eşitlik ilkelerini zedelediği gibi futbolun seyir zevki ve deplasman hakkına da engel koymuştur" dedi.

        Kulübün açıklamasında, "Camiamız, centilmenlik ve konukseverlik konusunda yıllardır kendini ispatlamıştır. 22 Ekim 2023 tarihinde oynanan Menemen FK-Somaspor karşılaşmasının da Somaspor taraftarının katılımı ile bu fair-play havası içinde gerçekleşmesine rağmen, Soma İlçe Spor Güvenlik Kurulu’nun verdiği deplasman yasağı kararı üzücü, keyfi, taraflı ve tutarsızdır. Ligin ilk yarısının kapanış maçında Amed SK’yı dostça ağırlayan camiamız, bu maçta büyük titizlikle görev yapan ve gereken önlemleri alan Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün sergilediği sorumluluk ve hassasiyeti Soma Emniyeti’nin de aynı şekilde sergileyebileceğine inanmaktadır. Söz konusu kararın en kısa zamanda gözden geçirilip, taraftarımızın deplasman hakkının iade edilmesini diliyor, bir kez daha futbolun seyirci ile güzelleşip var olduğunu hatırlatıyoruz.

        Spor kamuoyu ve tüm taraflara saygılarımızla" ifadeleri yer aldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler