Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İYİParti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, "Asıl çözmemiz gereken problemleri öteleyerek seçim rekabetine kendimizi kaptırırsak, milletimize sorumluluklarımızı ihmal etmiş oluruz" dedi.

        İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Yerel seçim atmosferi olmadığını belirten Dervişoğlu, "Vatandaş, sanki siyasi partiler ve liderlerinin yarışı varmış gibi hissediyor. Oysa yerel seçimler karakteristik özellikleri itibarıyla diğer seçimlerden farklı. Bu seçimde ne cumhurbaşkanını ne milletvekillerini seçeceğiz. Seçimde kendi yaşadıkları yere hizmet edebilecek adayların yarışını izleyeceğiz. Adayların projeleri, liyakatleri ön plana çıkacak ve bulundukları kentlere en iyi hizmeti kim yapacak yarışından sonra vatandaşın oy kullanma tercihi belirlenecek" dedi.

        İzmir'deki seçim yarışında İYİ Parti'nin de olduğuna dikkati çeken Dervişoğlu, "İYİ Parti'nin adayları, bu yarışta iddialıdır. İzmir'deki seçimler 3 siyasi partinin arasında; İYİ Parti, CHP ve AK Parti arasında geçiyor. Bizim seçime müstakil olarak girmemiz CHP'li çevrelerde rahatsızlık yarattı. Dolayısıyla sanki bizim seçmenimiz kendi partisine oy verirse, başka bir partiye kazandıracak ya da kaybettirecek gibi bir hissiyat yaratmaya çalışıyorlar. Bütün siyasi partilerin oylarına talibiz" diye konuştu.

        'CHP, İZMİR'İN İRADESİNE İHANET ETMİŞTİR'

        Dervişoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İzmir'deki çalışmalarına ilişkin, "Bu zamana kadar 4 defa geldi. Bir kere daha gelecekmiş. Bana sorarsanız; buradan hiç ayrılmaması gerekiyordu. CHP bizi eleştiriyor ama kendisine bakmalı. Çünkü ellerinde bulunan büyükşehir belediyesi dahil 24 belediyenin 21'inde aday değişikliğine gittiler. Siz bir yerde büyükşehir dahil 24 belediyeye sahipken, bu 24 belediyenin 21'inin adayını değiştiriyorsanız; İzmir'e doğru hizmet yapmadığınızı örtülü biçimde itiraf etmiş oldunuz. Biliyoruz ki bazı belediye başkanları bilgileri, birikimleri, tecrübeleri ve kabiliyetleri nispetinde İzmir'in ilçelerine güzel hizmetlerde bulundu. Bu belediye başkanlarının hizmetlerinin yok sayılması suretiyle seçime aday gösterilmeyerek uzak tutulmaları ayrı bir hesabın işareti. CHP ya İzmir iyi yönetemediğini itiraf etmiştir ya da parti içi meseleler, dengeler yüzünden İzmir'in iradesine ihanet etmiştir. İzmir halkı bu oyunu oylarıyla bozacaktır" dedi.

        'ŞU ZAMANA KADAR ÖĞRETMEN ATAMALARI YAPILMADI'

        Partiler arasında oluşan atışmaların vatandaşın gerçek gündemini gölgelediğini dile getiren Dervişoğlu, "İYİ Parti olarak çıktığımız yolculukta vatandaşın sorunlarını dinliyoruz, o sorunları güncel hale getirmek amacıyla genel başkanımız Meral Akşener'in ağzından kamuoyuyla, çözüm öneriyle birlikte paylaşıyoruz. Bu yıl, 'Emekli Yılı' ilan edildi ama emekliler perişan halde. Yerel seçim kampanyalarında emeklilerden bahseden yok. Genel başkanımız gittiği her ilde emekli maaşların artırılmasını, asgari ücretin altında emekli maaşının bulunmamasını gerektiğini, bayram ikramiyesinin asgari 7 bin lira olması gerektiğini ve emeklilere seyyanen 11 bin lira zam yapılması gerektiğini her yerde vurguluyor. Asıl çözmemiz gereken problemleri öteleyerek seçim rekabetine kendimizi kaptırırsak, milletimize sorumluluklarımızı ihmal etmiş oluruz. Atanamayan öğretmenler meselesi var. Genel seçimlerde bütün siyasi partiler millete söz vermişti. 100 bin öğretmenin atamasının yapılmasının gerektiğini söylemişlerdi. Şu zamana kadar bu atamalar gerçekleşmedi. Hükümeti, seçimlerden önce bu atamaların gerçekleştirilmesi için vaziyet almaya davet ediyoruz. Bütün siyasi partiler mülakatın kaldıracağına dair millete taahhütte bulundu. O yönde atılmış adım yok. Haksızlığa sebep olan uygulamamanın kaldırılması için hükümete sesleniyorum" diye konuştu.

        'İZMİR YARIŞINDA BİZ DE VARIZ'

        Dervişoğlu, şöyle devam etti: "İzmir, iki partinin yarış alanı değil; bu yarışta biz de varız. Hiçbir partinin adayı incitmek niyetinde değilim ama AK Parti ile CHP'nin adayları ile kendi adayımız Ümit Özlale'yi mukayese ettiğimizde kariyeri, bilgisi, projeleri, enerjisi yönüyle diğer adaylarla mukayeseye kabil olmadığını ifade etmek isterim. İzmir, kendini siyasi kutuplaşmadan kurtaracak en doğru adayı, büyükşehirde ve ilçelerde tercih etme ferasetini sergileyecektir. 4 gün sonra seçim var. Pazar günü sandıklara gideceğiz. İzmir halkı iradesini sandığa yansımak suretiyle İYİ Parti ve adaylarına gösterdiği teveccühü siyasi tarihimize şerh edecektir. Sonuç ne olursa olsun bütün adaylara başarılar diliyorum. Hepsi İzmir'in evlatları ama İzmir halkı liyakati, projeleri önemseyecek, kendini kutuplaşma rüzgarına teslim etmeyecektir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler