Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir'de terör örgütü PKK'yı övücü ve destekleyici slogan attıkları ve güvenlik güçlerine taşla saldırdıkları suçlamasıyla gözaltına alınan 6 kişiden 2'si tutuklandı.

        İzmir'de dün Alsancak'ta izinsiz gösteri yürüyüşü yapan grupta bulunan ve bölücü terör örgütüne yönelik övücü, destekleyici slogan attıkları, güvenlik güçlerine taşla saldırdıkları ve uyarılara rağmen dağılmayarak mukavemet gösterdikleri suçlamasıyla gözaltına alınan 6 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1'i serbest bırakıldı, 3'ü hakkında adli kontrol kararı verildi, 2'si ise cezaevine gönderildi.

        İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2 Nisan'da izinsiz gösteri yürüyüşü yapan, bölücü terör örgütüne yönelik övücü ve destekleyici slogan atan, güvenlik güçlerine taşla saldıran ve uyarılara rağmen dağılmayıp mukavemet gösteren Van, Yüksekova, Hakkari, Siirt, Batman, Şırnak ve İzmir'de toplam 89 şüphelinin gözaltına alındığını bildirmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler