Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 'Kilolu' denilen model iş bulamadığı için isyan etti!
        1

        İngiltere'nin Batı Yorkshire kontluğunda yaşayan Ebony Maude 12 yaşından beri modellik yapıyor.

        2

        Maude, moda dünyasında çeşitliliğin artmasıyla büyük beden modellerin kendilerine yer bulduğunu ancak 38 beden mankenlerin iş bulamadığını savunuyor.

        3

        20 yaşındaki model "Sekiz yıl boyunca, yüzlerce seçmeye katıldım ancak sadece bir tane iş bulabildim. Bu durumun her zaman beden ölçümle alakalı olduğuna ikna oldum. Tabii ki oyuncu seçmelerinde 'çok şişmansın' lafı asla söylenmez ancak 'birkaç santim incelmelisin' gibi imalarda bulunulur" dedi.

        4

        The Sun Gazetesi'nde yer alan habere göre Maude "Vücudumun oranı mükemmel değil ancak belim 70 santime yakın" diye ekledi.

        5

        Seçmelerde sadece ünlü bir spor markasından olumlu dönüş aldığını dile getiren Maude, "Hailey Baldwin'le çalışmak gerçekten iyi bir işti, ama bu iş podyumlara yönelikti" şeklinde konuştu.

        6

        38 beden olduğunu ekleyen model, internet sitelerinde gördüğü modellerden daha kıvrımlı olduğunu dile getirdi

        7

        Manchester ve Londra merkezli ajanslardan reddedildiğini ifade eden 20 yaşındaki model, "Çeşitliliğe önem veren küçük markalarla çalışırken kendimi çok daha rahat hissediyorum. Ama bu çok nadir yaşanıyor" cümleleriyle kendini anlattı.

        8

        "Kıvrımlı ve çok zayıf modeller var ancak arası yok" diyen Maude en acı veren yorumlardan birini şu cümlelerle anlattı:

        9

        "Çalıştığım ajans beni seçmelere gönderdi ve seçmeler için çekilen fotoğraflarımı gördüklerinde bana kirli ve dağınık göründüğümü söylediler."

        10

        Elbony zayıf olmak için yeme bozukluğu yaşamadığını ancak yeterince iyi olmadığını düşündüğü zamanlardan geçtiğini ekledi.

        11

        Elbony, "Okula giderken spor salonuna gitmeye kafayı takmıştım. Haftanın altı günü kendimi spor salonuna gitmeye şartlamıştım. Çok sağlıksız kilo verdim" dedi.

        12

        Kilonun yavaş yavaş takıntı haline geldiğini düşünen genç model, "Geçen hafta birlikte çekim yaptığım firmalar arasında tüm vücut tiplerine önem veren bir marka oldu. Ertesi gün yapacağımız deneme çekimleri için tüm gün bir şey yiyemedim çünkü doğru görünmeyeceğimden korktum" cümleleriyle zorluklarını anlattı. Maude'nin diğer açıklamaları ise şöyle: