Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem KPSS saat kaçta bitecek? Lisans KPSS kaç dakika sürecek? İşte KPSS sınav süresi

        KPSS kaç dakika sürecek? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) Lisans düzeyinde katılım sağlayan adaylar için ilk oturum saat 10.15'te başladı ve 12.25'te sona erdi. Sınavın ikinci oturumu Eğitim Bilimleri ise 14.45'de başladı. Devlet kurumlarında memur olarak çalışabilmek için uzun süredir sınava hazırlanan adaylar bugün KPSS Lisans sınavına katıldı. Peki, KPSS ikinci oturumu saat kaçta bitecek? KPSS kaç dakika sürecek? İşte 2018 Lisans KPSS sınav süresi...

        KPSS KAÇ DAKİKA SÜRECEK?

        Adaylara, sınavın Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumunda 120 soru için 130 dakika süre verildi. Adaylar bu süre içinde hazırlanan soruları yanıtlamaya çalıştı.

        Saat 14.45'te başlayacak olan Eğitim Bilimleri oturumunda ise 80 soru için 100 dakika süre tanınacak. Bu oturuma katılacak adaylar da saat 14.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

        Sınavın sonuçları ise 31 Ağustos 2018 tarihinde açıklanacak.

        İZMİR'DE KPSS HEYECANI

        Türkiye genelinde olduğu gibi İzmir'de de Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) heyecanı yaşandı. Adaylar içeride ter dökerken, yakınları da dışarıda onlar için dua etti.

        Sınava girecek öğrencilerin okullara güvenli şekilde ulaşmaları için polis ek güvenlik önlemi alırken, sabah oturumunda İzmir'de herhangi bir sorun yaşanmadı. KPSS Genel Yetenek- Genel Kültür Oturumu saat 10.15'te başladı. Saat 10.00'dan sonra adaylar sınav binalarına alınmadı. Genel yetenek ve genel kültür testlerindeki 120 soruyu cevaplamaları için 130 dakika verildi. Adaylar içeride ter dökerken, yakınları da onlar için dışarıda Kuran-ı Kerim okudu, dua etti.

        Konak Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü'nde sınava girecek bazı adaylar binaları karıştırınca koşturmak zorunda kaldı. Görevliler de sürekli uyarılarda bulunarak, geç kalmaları önlemeye çalıştı. Sınıf Öncesi Öğretmenliği bölümü mezunu Beyza Çıkıcı, "Sınava hazırım. Batı istiyorum ama kadro açılmıyor. Açıldığı kadar artık. Benim ilk senem, atanmak istiyorum" dedi.

        Uzun yıllardır atanmayı beklediğini belirten Meltem Taka ise, "İnşallah sınav iyi geçer. Herkese başarılar. 6 yıldır atanmaya çalışıyorum. Bu kez olur, atanmak istiyorum" dedi.

        SINAVIN GEÇERLİ SAYILMASI NELERE BAĞLIDIR?

        Bir adayın sınavının geçerli sayılarak cevap kağıdının değerlendirilmesi için adayın;

        * Sınava, atandığı salonda girmesi,

        * Sınav süresi başlamadan önce Sınava Giriş Belgesini sınav görevlilerine teslim etmesi,

        * Kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaması,

        * Cevaplarını sınav süresi içinde cevap kâğıdının ilgili alanına işaretlemiş olması,

        * Cevap kâğıdına T.C. Kimlik Numarasını ve soru kitapçığı numarasını doğru olarak yazıp kodlaması,

        * Soru kitapçığı ile cevap kâğıdına yazması ve işaretlemesi gereken bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması,

        REKLAM

        * Sınav sorularını, sınavın cevaplama süresi başlatıldıktan sonra okumaya başlaması,

        * Sınav süresi bitt ikten sonra soruları okumaması ve cevap kâğıdında işaretlemeye devam etmemesi,

        * Sınav sonunda soru kitapçığını (sayfaları eksiksiz olarak) ve cevap kâğıdını sınav görevlilerine teslim etmesi,

        * Salonda sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uyması ve diğer sınav kurallarına uyması zorunludur. Bu kurallara uymayan adayların sınavları iptal edilecektir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ