Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Rumlardan tehdit gibi yasa

        Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, KKTC'de kalan eski Rum mallarını kullanan yabancıların yanı sıra Kıbrıslı Türklere de hapis cezası verilmesini öngören bir yasa çıkardı.

        Rum basınında yer alan haberlere göre, Rum Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı Sofoklis Sofokleus, ''sahibinin onayı olmadan, eski Rum mallarının alım-satımına karışan istisnasız herkesin soruşturulacağını'' söyledi. Rum Bakan, ''Kuzeyde ikamet edip Rum mallarından istifade eden Kıbrıslı Türklerin de tutuklanacağını'' kaydetti.

        Bu yönde hazırlanan yasanın 7 yıl hapis öngördüğünü kaydeden Sofokleus, ''bu cezanın Rum hükümetinin konuya ne kadar ciddi baktığını gösteren bir mesaj olduğunu, bunun bu tür 'yasa dışı' alım-satımlara karışanlarca dikkate alınması gerektiğini'' belirtti.

        AKEL partisi basın sözcüsü Andros Kiprianu da, yeni yasayı yorumlarken, ''(İşgal) bölgelerindeki Kıbrıs Rum malları her şekilde korunmalıdır. Kıbrıs Türklerine gelince, konu öncelikle siyasi açıdan ele alınmalıdır. Sistematik olarak toprağımızı yabancılara satanlar ise Kıbrıslı Türk de olsa yeni yasanın öngördüğü cezalara çarptırılmalıdır'' dedi.

        Rum basını, Kozanköy'den eski Rum arazisi üzerinde inşa edilen bir villa satın aldığı için, geçen Cumartesi günü Ledra Palace Sınır Kapısında Rum polisi tarafından tutuklanan Rus çiftin davasının da ilk kez yeni yasa çerçevesinde ele

        alınacağını duyurdu.

        Yeni yasa çerçevesinde ele alınacağı için, Rus çiftin davasının ayrı bir ilgi odağı olması bekleniyor.

        Önceki gün Lefkoşa Rum Kaza Mahkemesine çıkarılan Rus çiftin 5 gün tutuklu kalmasına karar verilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ