Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Dan Bilzerian sosyal medyayı ayağa kaldırdı
        1

        Poker milyarderi ve Instagram fenomeni Dan Bilzerian, bir kez daha eleştiri oklarının hedefinde.

        2

        Kendini "Instagram'ın Kralı" olarak adlandıran ABD'li Dan Bilzerian'ın sosyal medyada paylaştığı son fotoğraflardan biri büyük tepki çekti.

        3

        Fotoğraf, ünlü İngiliz işadamı Richard Branson'a ait olan Necker Adası'nda çekildi. 'Yarı çıplak' kadınlarla ya da silahlarla çektirdiği 'lüks yaşam' pozlarıyla tanınan Bilzerian, fotoğrafta, 100 yaşındaki bir Galapagos kaplumbağasının üzerine oturan bikinili bir kadının yanında görülüyor. Fotoğraftaki kaplumbağa türünün, World Wildlife Fund (Dünya Doğal Yaşamı Koruma Vakfı) tarafından koruma altına alındığını hatırlatan sosyal medya kullanıcıları ise Bilzerian'a bu kare nedeniyle sert tepki gösterdi.

        4

        Eleştiri yağmuruna tutulan Bilzerian'ın cevabı ise, "Ahkâm kesmeyi bırakın. Orada çalışan insanlar, üzerine oturulmasında bir sakınca olmadığını söyledi" oldu. Ancak birçok Instagram ve Twitter kullanıcısı, Galapagos Ulusal Parklarının, ziyaretçilerden kaplumbağalara dokunmamalarını özellikle rica ettiğini hatırlattı.

        5

        Daha önce de paylaştığı fotoğraflarla kamuoyunun tepkisini çeken Bilzerian'ın Instagram'da yaklaşık 21 milyon takipçi bulunuyor.

        6