Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Ünlülerin mezun olduğu bölümler
        1

        ARAS Bulut İynemli ve Müge Anlı’dan bahsediyorum. Aslında listede Furkan Andıç ve Haluk Piyes de var.

        2

        Dördü de televizyon dünyasında yeri olan, iyi kazanan, geniş hayran kitlelerine sahip ünlü isimler.

        3

        Aras Bulut İynemli, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde uçak mühendisliği okurken oyunculuk yapmaya başlayınca okulunu dondurdu.

        4

        Müge Anlı, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun. Ayrıca hukuk üzerine yüksek lisansı var.

        5

        Furkan Andıç, Ukrayna’da Kiev Politeknik Üniversitesi’nde hazırlık okumuş. İkinci senesinde ekonomi eğitimi alırken eğitim sistemindeki denklik koşulu yüzünden İstanbul’a dönmek zorunda kalmış.

        6

        Bir süre Bilgi Üniversitesi’nde Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümünde okuyup 2011-2012 eğitim senesinde Yeditepe Üniversitesi Görsel İletişim ve Tasarım bölümüne yatay geçiş yapmış.

        7

        Haluk Piyes, Almanya’da hukukla birlikte tiyatro ve sinema eğitimi almış. Oyunculuk ağır basınca hukuk bölümünü bitirememiş.

        8

        Bu dört ismin eğitimli ve ünlü olmak dışında bir ortak noktaları daha var. Dördü de İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi’nde (AUZEF) ikinci üniversitelerini okuyor.

        9

        Anlı, tarih okuyor ve dördüncü sınıfta. Piyes, sosyoloji üçüncü sınıf. Sosyolojiyi seçen İynemli ile işletmeyi tercih eden Andıç ise fakülteye bu yıl kaydolmuşlar.

        10

        Yoğun set programı ve canlı yayın temposuna rağmen eğitime vakit ayırıp gençlere örnek oldukları için kendilerini alkışlıyorum. Ayrıca, tarih eğitimi alan Müge Anlı’dan ilerleyen yıllarda bir de tarih programı bekliyorum.

        11

        İLGİLENENLERE NOT...

        İstanbul Üniversitesi ‘Aramıza Sınav Girmesin’ sloganıyla tüm üniversite öğrencilerine ve mezunlarına kapılarını sınavsız açıp evraksız kayıt imkânı sunuyor. Kayıtlar bugün başlıyor. Son tarih 6 Ekim ve http://ikinciuniversite. istanbul.edu.tr/ adresinden online kayıt yaptırabiliyorsunuz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ