Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Malezya'ya açıldı - İş-Yaşam Haberleri

        2019 yılında yurtdışı pazar sayısını 35’e çıkarmayı hedefleyen Kopaş Kozmetik, Dalin markası ile Malezya'ya açıldı.

        Kopaş Kozmetik Genel Müdürü Onur Özyurt, yüksek ekonomik büyüme oranı ve nüfus artış hızıyla önemli bir tüketim ürünleri pazarı olan Güneydoğu Asya’ya, Malezya’da yaptıkları Dalin lansmanı ile bir giriş yaptıklarını kaydetti.

        REKLAM

        Özyurt, "Stratejik büyüme alanı olarak belirlediğimiz Malezya’da Dalin markalı ürünlerimizi tüketicilerle perakendenin her kanalında buluştururken, Turquality programı kapsamındaki markamızı 360 derece pazarlama aktiviteleri ile destekliyoruz. Nisan ayında hastanelerin doğum servislerinde başladığımız numune dağıtımına ek olarak, yerel Bahasa dilinde hazırladığımız Dalin reklam filmimizle Mayıs ayında TV kanallarında yayına başladık. Reklam filmimizin İngilizce versiyonu ise dijital mecralarda yayınlanıyor. Ürünlerimizi Malezyalı annelere her noktada tanıtmaya devam edeceğiz" dedi.

        Özyurt, Güneydoğu Asya ülkelerinin tüm ürün kategorilerindeki önemine dikkat çekerek, "Bebek bakım markamıza ek olarak Malezya’da Temmuz ayında parfüm ve deodorant markamız XO’nun lansmanını da gerçekleştireceğiz. Malezya‘da bebek bakım ürünleri pazarının yüzde 15‘ini hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde ise Güneydoğu Asya‘da Myanmar, Vietnam, Filipinler ve Singapur başta olmak üzere yeni pazarlara hızla açılacağız. Faaliyetlerimizi gelişmesine paralel olarak Malezya’da bölgesel irtibat büromuzun kuruluşunu tamamladık. Vietnam ve Filipinler’de de kendi ekiplerimizi kuracağız" bilgisini verdi.

        KUZEY AFRİKA'YA AÇILACAK

        Bir Türk markası olan Dalin'i uluslararası arenada 2019’da büyütme hedefi doğrultusunda ilerlediklerini vurgulayan Özyurt, 2018 yılında özellikle Doğu Avrupa pazarında büyüdüklerini ve Orta Asya ile Orta Doğu ülkelerine odaklandıklarını söyledi. Onur Özyurt, 2019 yılında ise Güneydoğu Asya pazarlarının yanı sıra Kuzey Afrika pazarlarında da yer alacaklarını belirtti.

        2019 yılında Kopaş Kozmetik‘in iç piyasa cirosunu TL bazında yüzde 20, ihracat cirosunu ise yabancı para cinsinden yüzde 125 arttırmayı hedeflediklerini kaydeden Özyurt, ihracat yaptıkları ülke sayısının ise 2019 yılında 35’e ulaşacağının altını çizdi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ