Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar ne kadar oldu? S&P Türkiye'nin notunu düşürdü, dolar nasıl tepki verdi? İşte dolar fiyatları! - Döviz Haberleri

        Dolar saat 07.10 itibariyle 4.1057 TL olurken, euro 4.9303 TL'den el değiştirdi. Saat 08.00 itibariyle de fiyatlarda önemli bir değişim gözlenmedi, dolar ve euro benzer fiyatlardan işlem gördü.

        Dolar öğle saatlerine yaklaşılırken de 4.10 TL seviyesindeki hareketine devam ediyor.

        TCMB Başkanı Murat Çetinkaya'nın pazartesi günü sadeleşme konusunda yakın zamanda adım atılacağını açıklamasının ardından haftanın ilk işlem gününde 4,03 seviyesine kadar gevşeyen dolar kuru, dün tatile rağmen yeniden yönünü yukarı çevirdi. Dolar endeksi dün yüzde 0,40 civarında bir artışla 92 seviyesine çıkarak 11 Ocak'tan bu yana en yüksek seviyeye ulaşırken, dolar endeksindeki bu artış sonrasında Türk Lirası da benzer ülke para birimleriyle birlikte yüzde 1'e yakın oranda değer kaybetti.

        Dolar küresel bazda gerçekleştirmiş olduğu kazanımlar sonrasında içeride 4,10 seviyesini geçti.

        REKLAM

        Bugüne bakıldığında ise piyasalar güne geceden devreden S&P not indirimi haberi ile başladı. Standard&Poor's, Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu "BB"den "BB-"ye düşürdü, görünümünün durağan olduğunu bildirdi.

        S&P kararının ilk etapta piyasada önemli bir etki yaratmadığı görülürken, dolar 4.10 TL seviyesindeki hareketini sürdürüyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ