-
Muhtemel yan etkilerine rağmen, aşıların gerekliliğini aklımızda bulundurmamız gerekir. Çünkü birçok durumda, çocukların sağlığı bunlara bağlıdır.
Toksinler gezegenimizin hemen her yerinde bulunabilirler ve özellikle de çocuklara karşı zarar teşkil ederler. Kirlilik, böcek zehri, temizlik ürünleri, belirli gıdalar, ilaçlar ve hatta bazı aşılar, çocukları toksik kimyasal maddelere maruz bırakırlar ve uzun vadede sağlıklarını birçok açıdan olumsuz etkileyebilirler.
-
Çocukları toksik maddelerden nasıl koruyabiliriz?
Bugünün dünyasında, toksinlerin vücudumuza girerek çeşitli sağlık problemlerine yol açmalarının önüne geçmek neredeyse imkansızdır. Kirlilik, kötü beslenme alışkanlıkları ve bazı kötü alışkanlıklar, vücudumuzda çeşitli organları etkileyebilecek toksik maddelerin birikmesine yol açar.
-
Çocuklar bu toksik maddelerin tamamına çevrelerinden veya yemelerine izin verdiğimiz yiyeceklerden dolayı maruz kalırlar. Ancak, toksik maddelerin ve bunların çocuklara olan etkilerinin farkında olmak, onları koruyabilmek ve üzerlerindeki olumsuz etkilerini azaltabilmek adına önemlidir.
-
Yıllar geçtikçe, tıbbın ilerlemeye devam etmesine ve çeşitli sağlık problemlerine çözüm bulmasına rağmen; toksik maddelerle ilgili problemlerin boyutları artmaktadır. Bu bağlamda çocukların ve yetişkinlerin toksik maddelere maruz kalma ve hasta olma oranı da artmaktadır.
-
Birçok insan hala inkar etse de, toksik maddeler çocuklarda basit alerjilerden birçok kanser çeşidine sebep olabilmektedirler. Çeşitli araştırmalar göstermektedir ki; toksik maddelere maruz kalma durumu, öğrenme ve gelişim problemlerine veya davranışsal bozukluklara sebep olabilmektedir. Ayrıca; otizm, savunma zayıflığı ve diğer kronik hastalıklara da sebep olabileceği belirtilmektedir.
-
Çocuklara zarar veren başlıca toksik maddeler hangileri, biliyor musunuz?
Cıva dolgular
Dolgularda bulunan cıva içeriği, her gün, yavaşça çocuğun vücuduna girebilir ve nörolojik zararlara sebep olabilir.
-
Bazı ilaçlar
Bu konu ile ilgili fazla bilgi sahibi olmasak da, bazen çocuklara reçete edilmiş ilaçlar dahi, onlar için oldukça toksik ve tehlikeli olabilmektedir. Bu ilaçlara örnek olarak amfetaminler gösterilebilir. Bunlar, sokaklarda satılan sentetik ilaçlar olan metamfetaminlere oldukça benzerdirler. Ayrıca, çocuklara antidepresan ilaçların reçete edildiği durumlar da gitgide daha sık görülmektedir ki bu da oldukça tehlikelidir.
-
MSG (Monosodyum Glutamat)
Bu toksik madde her yerde, özellikle yiyecek ve kişisel bakım ürünlerinde bulunmaktadır.
-
Son Dakika
-
Canlı Yayın
- Gündem
- Ekonomi
-
Dünya
- Spor
- Magazin
-
Gastro
-
Kadın
- Sağlık
-
Yazarlar
-
Yaşam
-
Çocuk
- Teknoloji
-
Kültür Sanat
-
Röportajlar
-
Kısayol
-
Grafik Haber
- Galeri
- Video
- Akıl Oyunları
-
Yerel Haberler
- Servisler
- Portallar
-
Hafta Sonu
- 7x24
-
Vefat
-
Künye
Copyright © 2020 - Tüm hakları saklıdır.
Habertürk Gazetecilik A.Ş.
Habertürk Gazetecilik A.Ş.
YORUMLAR