Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Klavyeler klozetten daha pis
        1

        Bilişim teknolojileri (IT) üzerine kullanıcılara yardımcı olan Amerikan şirketi 'CBT Nuggets' işyerinde bulunan klavye, mouse (fare), çalışma masası gibi ürünlerin üzerinde biriken bakterilerin 'bir numaralı hasta olma nedeni' olduğunu açıkladı.

        2

        Uzun zamandır işyerlerindeki objelerin hijyen derecesini inceleyen şirket, bir klavye üzerinde bulunan bakteri sayısının klozetteki bakteri sayısından 20 bin kat daha fazla olduğunu vurguladı.

        3

        Vatan'ın haberine göre; Mouse üzerinde bulunan bakteri sayısının da sifon üzerinde bulunandan 45 bin kat daha fazla olduğunu açıkladı.

        4

        En çok bakterinin ise işyerlerine asılan panoların üzerinde bulunduğu ifade edildi.

        5

        Bilim insanları, bilgisayar mouse ve klavyelerinde bulunan milyonlarca bakterinin kullanıcılarda grip, ishal, kusma ve benzeri pek çok rahatsızlığa yol açabildiğine dikkat çekti.

        6

        Klavyelerde bulunan bakterilerin arasında koli basili ve enfeksiyonlara yol açan Staphylococcus aureus bakterilerinin de bulunduğunu gösterdiğini bildirdiler.

        7

        FITNESS EKİPMANLARINA DİKKAT!

        Fitness ekipmanlarının ne kadar kirli olabileceğini öğrenmek ister misiniz? Aslına bakarsanız bu gerçekle karşılaşmak istemeyebilirsiniz. Fakat, ekipmanların değerlendirildiği FitRated adlı site, bu gerçekle yüzleşmemizi sağladı.

        8

        3 farklı spor salonu zincirindeki egzersiz bisikletleri, koşu bantları ve serbest ağırlıkları incelediler ve spor salonlarındaki ekipmanların bakteriden geçilmediğini gösterdiler.

        9

        KLOZETTEKİ BAKTERİ SAYISININ YAKLAŞIK 362 KATI

        Ortalama değerleri duymak ister misiniz? 0.007 metrekare başına 1 milyon bakteriden fazla olduğu belirtiliyor! Sizin için net bir şey ifade etmediyse şunu söyleyelim: Serbest ağırlıklardaki bakteri miktarı klozette bulunan bakteri sayısının yaklaşık 362 katı...

        10

        KOŞU BANTLARINA BİNDİĞİNİZ ZAMAN...

        Koşu bandında ise ortalama bir kamusal tuvalet musluğunun 74 kat fazlası bulunuyor! İncelenen bakterilerin yüzde 70’inin ise insan sağlığına zarar verme potansiyeli bulunuyor.

        11

        Koşu bandı, kondisyon bisikleti ve serbest ağırlıklardaki bakteriler cilt, göz ve kulak enfeksiyonlarına neden olabiliyor.

        12

        Yani elinize her dambıl alışında ya da koşu bandına her dokunuşunuzda kendinizi hastalık ve enfeksiyon riski altına sokuyor olabilirsiniz.

        Women's Health

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ