Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Mental olarak güçlü insanlar stresle nasıl başa çıkar?
        1

        1. Stresi hayatın doğal bir parçası olarak kabul ederler

        Mental olarak güçlü insanlar asla “Neden böyle şeyler hep benim başıma geliyor” gibi ahiretlik sorularla zaman kaybetmez. Bilirler ki stres de günlük hayatın bir parçası ve karşılaşılan tüm engel ve problemler bu yolculuğa dâhil.

        2

        2. Stresin ayak seslerini duyarlar

        Bu kişiler stresin işaretlerini yok saymak yerine ruh hallerini, davranışlarını ve hatta vücutlarını bile yıpratabilecek olan stres belasıyla yüzleşir. Üstelik bu bilgiyi tamamen alt üst olmadan kullanarak pozitif sonuçlar elde ederler.

        3

        3. Krizi fırsata çevirirler

        Zor zamanlar sizi aşağı çeker, kabul ama karşılaştığınız tüm o güçlükler parlamanıza giden yol da olabilir. Mental yapısı güçlü kimseler stresi zihin kaslarını güçlendiren bir egzersiz gibi görebilir. Şunu unutmayın, her meydan okuma sizi büyütür ve iyileştirir.

        4

        4. İhtiyaç duyduklarında yardıma başvururlar

        Bu kişiler yardım istemeyi asla zayıflık belirtisi olarak görmezler. Aksine, bu bir güç göstergesidir. Güçlü insanlar limitlerini bilir ve ihtiyaç duyduklarında destek alırlar.

        5

        5. Çevrelerini iyileştirirler

        Güçlü bir zihinsel yapıya sahip insanlar gereksiz stresi sürdürmek yerine değişime açıktır. Bazen küçük bir taşı yerinden oynatmanın stres düzeyinde büyük değişimler yaratacağını bilirler. Bazen daha pozitif bir ortakla çalışmak ve sadece kontrol edebileceklerinize odaklanmak hayat kurtarır. Unutmayın, her şeyi kontrol etmeniz imkânsız!

        6

        6. Oyun oynamayı unutmazlar

        Negatif duygulardan kurtulmanın en iyi yollarından biri, pozitif şeylerle oyalanmaktır. Zihinsel olarak güçlü kimseler etraflarında pozitif insanları tutar, sevdikleri işlerle uğraşmaya muhakkak vakit ayırırlar.

        7

        7. Kanalı değiştirirler

        Bir problemi kafa yorup çözmekle, zorluklara odaklanmakla uğraşmak yerine, negatif bir konuya takıldıklarında proaktif bir şekilde zihinlerindeki kanalı değiştirerek yeni bir yol çizerler.

        8

        8. Her zaman uzun vadeli planları vardır

        Her ne kadar bir deadline ya da zorlu bir proje insanı strese soksa da, zihinsel olarak güçlü kimseler problemleri büyük resmin küçük parçaları olarak görür. Uzun vadeli planlarından asla vazgeçmez ve günlük meseleleri perspektiflerine katarak yola devam ederler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ