Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Robotik cerrahi ve KBB'nin yarını

        KBB-BBC Uzmanları Derneği tarafından düzenlenen kongrede; KBB – BBC alanında kullanılan teknolojiler öne çıkacak. Uygulamalı eğitim programlarının yanı sıra 3 boyutlu cerrahi gösterimlerinin de olacağı kongre, alışılagelmiş düzenin dışına çıkarak, interaktif bir ortamda gerçekleştirilecek. Ayrıca kongre bünyesinde horlama – uyku apnesi kursuda verilecek.

        Meslekteki gelişimin önemi açısından “Meslekte Başarılı Olmanın Yolları” adlı panelde kongre kapsamında yer alacak.

        Kongre için ülkemize gelecek olan Amerikan KBB Akademisi Başkanı Dr. Ronald Kuppersmith, “robotik cerrahi ve KBB’nin yarını” konuları üzerine paylaşımlarda bulunacak.

        Yine ABD’den, Pittsburgh - Childrens Hospital’dan Dr.Cüneyt Alper, pediatrik otolarengoloji’yi, İngiltere’den; Dr. Santdeep Paun, rinoplasti ve maksillofasyal travmalarda KBB uzmanınca yapılacak endoskopik işlemleri, Almanya’dan; Dr. Mans Magnusson vertigo konusunu, kendi adına üretilmiş olan endoskopuyla Dr. Ingo Hermann ise transnazal ösefagoskopi konularını paylaşacak.

        Tüm bunların yanı sıra genel hatlarıyla; KBB’de robotik cerrahi, konuşma protezi uygulamaları, KBB’de deneysel hayvan çalışmaları, yutma bozuklukları , KBB de yeni teknolojiler olarak bilinen , Da vinci robotik cerrahisi, navigasyon, lazer, kulak hastalıklarında tanısal test sistemleri gibi konular kongrede detaylı olarak masaya yatırılacak. Kongre boyunca stand alanlarında KBB ve Baş boyun cerrahisinde Da Vinci robotik cerrahisi ile yapılan bademcik, gırtlak, yutak bölgesinin tümör ameliyatlarının gösterimi yapılacak.

        KBB ve Plastik cerrahinin acillerini oluşturan yüz travması sonrasında oluşan kırıkların onarımının yapay kemikler üzerinde uygulamalı eğitimi ise, ilk kez bir KBB kongresinde ele alınacak. Prof. Dr. Fatma Tülin Kayhan ve Prof. Dr. Orhan Çizmeci tarafından gerçekleştirilecek uygulamalı kursa İstanbul dışından da çok sayıda hekim katılacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ