Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Estetik Cerrahi İşte mükemmel bacakların sırrı!

        GAZETE HABERTÜRK / DIŞ HABERLER SERVİSİ

        Eğer mükemmel bacaklara sahip olmak için koşu bandında saatlerce zaman harcıyorsanız durun ve kemiklerinize bir göz atın!

        Çünkü bacak kemikleriniz kalçanızdan ayak bileğine kadar tamamen düz değilse, ne kadar spor yaparsanız yapın 'mükemmel bacaklara' sahip olamayabilirsiniz.

        Fas asıllı İngiliz plastik cerrah Dr. Fahd Benslimane ideal bacaklar için bir formül bulduğunu ve düz kemiklerin bunun için ana unsur olduğunu iddia ediyor.

        Benslimane batı dünyasında hangi bacak tipinin daha fazla çekici olduğunu çözmek için modellerin ve atletlerin fotoğraflarını, Yunan heykellerini, Barbie bebekleri ve ünlü ressam Leonardo Da Vinci'nin çizimleri de dahil olmak üzere bir sürü kaynakla ilgili inceleme yaptı. Plastik cerrah analizler için tam 12 yılını harcadı.

        SERTLİKLE KIRILGANLIK BİRLEŞTİĞİNDE

        Fas'ta bir estetik merkezi de bulunan Benslimane, kalçanın üst kısmından diz eklemi ve ayak bileğine doğru düz bir çizgi halinde olan, diz ve baldırda kıvrımı olan kemikli bacakların en beğenilen bacaklar olduklarını çünkü bu tür bacaklarda sertlikle kırınganlığın birleştiği sonucuna vardı.

        Mükemmel bacak için ayrıca bacağın iç tarafındaki baldırın iyi tamamlanmış kısa bir dışbükey kıvrımı olması ve daha uzun ve daha düzgün bir içbükey kıvrımının ayak bileğine inmesi, bacağın iç ve dış taraftaki kıvrımlarının ise simetrik olmaması gerekiyor.

        İngiliz Estetik Ajansı'nda Mark Soldin ise, ayrıca yüksek topuklu giyen güzel bacaklı kadınların daha çekici olduğunu çünkü yüksek topuğun kıvrımları yükselttiğini ekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ