Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Ortopedi Artık sporcular daha hızlı iyileşecek

        Moleküler Biyoloji Uzmanı Dr. Julio Reinecke kas yaralanmaları, eklem-kıkırdak lezyonları, diz eklemlerine ait problemler ve kemik iliği ödemi tedavisinde geliştirdiği doku iyileştirici serumla sporcuların bundan böyle kendi serumlarıyla kısa sürede iyileşeceğini bildirdi.

        Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Toplantı Salonu'ndaki konferansa, BESYO Müdürü Prof. Dr. Rana Varol, Uzm. Dr. Onur Oral ve Arş. Gör. Dr. Ekim Pekünlü de katıldı. Moleküler Biyoloji eğitimi alan çeşitli alanlarda çalışmaları bulunan Alman Dr. Julio Reinecke, konferansta bu tarz ağrıların azaltılması ve ortadan kaldırılması için uygulanan PRP (Platelet Rich Plasma) ve Orthokine gibi tedavi yöntemleri hakkında geniş çaplı bilgi verdi. PRP yöntemiyle hastadan alınan 10 ml kanın özel bir işlemden geçirilmesi sonrasında oluşan trombositten zengin plazma kısmının alınarak aynı hastanın tedavi edilmek istenen bölgelere enjekte edilmesi, Orthokine ise; hastanın kanının alınıp, 6-9 saatlık bir işlem sonrasında oluşan serumun, etkilenmiş alana, öncelikle antienflamatuar etki sağlamak amacaıyla, akut ve kronik ağrıyı ve osteoartrit ve benzer dejeneratif sorunları azaltmak amacıyla hastaya tekrar verilmesi olarak tanımlandığını söyledi.

        AMELİYAT GEREKMİYOR

        Geçmişte ağrı kesici kullanımıyla sınırlı ya da cerrahi yöntemlerle tedavi edilen bu rahatsızlıkları artık Rejeneratif Terapi olarak adlandırılan bazı yeni yöntemlerle ortadan kaldırıldığını belirten Dr.Julio Reinecke, özellikle spor yaralanmalarında rastlanabilecek bu tür ağrıların her iki yöntemle kişinin kendi serumunu kullanarak tedavi edilebildiğini dile getirdi. Özellikle Orthokine yöntemi üzerinde duran Dr. Reinecke; kan hücrelerinin ayrıştırarak geriye kalan serum kısmının hastalara enjekte ettiklerini ve aynı zamanda hasta kanından oluşturulan bu serumun -18 derecede 6 ay saklanabileceğini ve belirterek bu yöntemin herhangi bir yan etkisi olmadığını dile getirdi.

        Konferansta; bu yöntemin Amerika Birleşik Devletleri'nde FDA (Food and Drug Administration) tarafından henüz onaylanmadığı belirtildi. Ünlü NBA Oyuncusu Kobe Bryant da Almanya'ya giderek bu yöntemle kısa sürede tedavi olup eski performansına kavuştuğu belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ